Είστε εδώ : Αρχική > Εκπαίδευση > Κεραμέως: Σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας από το καλοκαίρι

Κεραμέως: Σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας από το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι αναλαμβάνει η ομάδα προστασίας στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ επανέλαβε ότι θα γίνουν 8.600 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναλαμβάνει δράση το καλοκαίρι. Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η υπουργός Παιδείας ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι:

«Είχαμε προτείνει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε διάταξη βάσει της οποίας θα συσταθεί ένα ειδικό σώμα, το οποίο θα έχει κυρίως αποτρεπτικό ρόλο, που θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση. Ο νόμος είχε προβλέψει ότι θα πρέπει να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα. Είμαστε στην φάση που αναμένουμε το Προεδρικό Διάταγμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά τη θετική του απόφαση για την συνταγματικότητα της ρύθμισης και αμέσως μετά οι ομάδες αυτές θα αναλάβουν δράση μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στο καλοκαίρι».

Κεραμέως για αποτελέσματα των Πανελληνίων

Σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ενδέχεται να ανακοινωθούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η κ. Κεραμέως είπε πως:

«Κάνουμε μια προσπάθεια να εκδώσουμε τα τελικά αποτελέσματα εισαγωγής πιο νωρίς από ό,τι συνήθως. Για πάρα πολλά χρόνια αυτό γινόταν στα τέλη Αυγούστου. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να βγουν πιο νωρίς τα αποτελέσματα, πριν τις 15 Αυγούστου για να ανακουφίσουμε τους υποψηφίους που έχουν και εκείνοι τις δικές τους αγωνίες».

Κεραμέως: 8600 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι

«Ό,τι κάνουμε ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», επισήμανε η κ. Κεραμέως, αναφέροντας, μεταξύ άλλων και τους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια.

«Έχουν γίνει ήδη 16.200 διορισμοί και είμαστε στην διαδικασία για άλλες σχεδόν 8.600 νέες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι για ανάληψη καθηκόντων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας, ότι υπάρχει μία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και είναι κάτι το οποίο εξετάζεται αναλυτικά.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.