Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > Σικάγο: Ο δράστης μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να διαφύγει

Σικάγο: Ο δράστης μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να διαφύγει

Ο 21χρονος δράστης του μακελειού σε προάστιο του Σικάγοανήμερα της 4ης Ιουλίου, σχεδίαζε για εβδομάδες την επίθεση και φόρεσε γυναικεία ρούχα, προκειμένου να διαφύγει, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ρόμπερτ Κρίμο είχε αγοράσει νόμιμα το τουφέκι που χρησιμοποίησε, έριξε πάνω από 70 σφαίρες από την ταράτσα καταστήματος στο Χάιλαντ Παρκ, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 30. Στη συνέχεια, φόρεσε γυναικεία ρούχα, για να αναμειχθεί με το πλήθος και να φύγει.

Ο δράστης σχεδίαζε για πολλές εβδομάδες το μακελειό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Αναμείχθηκε αμέσως με όλους τους άλλους, καθώς έτρεχαν να φύγουν, σαν να ήταν και ο ίδιος ένας αθώος θεατής», δήλωσε ο Κρις Κόβελι, εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Λέικ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο 21χρονος φόρεσε γυναικεία ρούχα μετά την επίθεση, για να κρύψει την ταυτότητά του.

Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι της μητέρας του και αργότερα πήρε το αυτοκίνητό της, ενώ οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγες ώρες μετά την επίθεση. Παραμένει άγνωστο το κίνητρο του Ρόμπερτ Κρίμο να επιτεθεί στη συγκεκριμένη συνοικία, όπου ζουν κατά κύριο λόγω Εβραίοι. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε κάποιο αντισημιτικό ή ρατσιστικό κίνητρο.

Στην επίθεση χρησιμοποίησε τουφέκι- παρόμοιο με AR-15- το οποίο άφησε στο σημείο της επίθεσης. Είχε ένα ίδιο τουφέκι στο αυτοκίνητο της μητέρας του, το οποίο οδηγούσε όταν τον εντόπισε η αστυνομία. Άλλα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του. Όλα τα είχε αγοράσει νόμιμα στην πολιτεία του Ιλινόι.

Τη στιγμή που ξεκινούσε η παρέλαση για την 4η Ιουλίου, ο Κρίμο ανέβηκε στην ταράτσα καταστήματος, χρησιμοποιώντας την σκάλα της εξόδου κινδύνου και άρχισε να πυροβολεί το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί από κάτω για να γιορτάσει.

Ο Κρίμο δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την αποτρόπαια πράξη του. Τώρα στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει βίντεο που είχε γυρίσει ο 21χρονος, με βίαιες εικόνες. Σε ένα από αυτά, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από οχτώ μήνες, βρίσκεται στο δωμάτιό του και σε σχολική τάξη. Στο φόντο είναι αφίσες ενός ενόπλου και ανθρώπων που έχουν πυροβοληθεί. «Απλώς έχω ανάγκη να το κάνω. Αυτή είναι η μοίρα μου. Όλα με οδηγούν σ’ αυτό. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, ούτε εγώ ο ίδιος», ακούγεται να λέει μια φωνή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.