Είστε εδώ : Αρχική > Κορονοϊός > Για ποιο λόγο δεν θα ανακοινωθούν κρούσματα σήμερα

Για ποιο λόγο δεν θα ανακοινωθούν κρούσματα σήμερα

Tην Τρίτη (12/07), θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και για αυτό το λόγο δεν θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα (11/07) τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων ασθενών.

Με δεδομένο ότι την Κυριακή 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ISO 27 του έτους, αύριο θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση έτσι ώστε τα δεδομένα της εβδομάδας να είναι πλήρη.

Εξαιτίας αυτής της μετάβασης από την καθημερινή ενημέρωση στην εβδομαδιαία έκθεση, σήμερα δεν θα υπάρξει ενημέρωση λόγω της έναρξης της επομένης εβδομάδας (ISO 28).

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ΕΟΔΥ πριν από μερικές ημέρες, παρέθετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και όχι με τις καθημερινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων, που γινόταν μέχρι τώρα.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι στο τρέχον στάδιο της πανδημίας θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση «σε δείκτες που αφορούν στις νοσηλείες σε απλές κλίνες, αλλά και κλίνες ΜΕΘ, διασωληνώσεις, θανάτους καθώς και ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τα ποσοστά των παραλλαγών που κυκλοφορούν στην κοινότητα μέσω του δικτύου γονιδιωματικής επιτήρησης». Υπογραμμίζει, δε, ότι παρόμοια τακτική ακολουθείται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Κρούσματα: Ο ΕΟΔΥ για την εβδομαδιαία ενημέρωση

«Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), αναφορικά με την πανδημία της COVID-19, υπάρχει αυξητική τάση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σχεδόν σε όλες τις χώρες την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός των κρουσμάτων, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι άμεση συνάρτηση της πολιτικής διαγνωστικών ελέγχων κάθε χώρας. Η Ελλάδα αποτελεί την τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον ημερήσιο αριθμό των διενεργηθέντων διαγνωστικών ελέγχων έναντι της COVID-19, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 6.672 ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση θα παρέχει περισσότερα αλλά, κυρίως, πιο ποιοτικά, και αξιόπιστα δεδομένα αναφορικά με τις μεταβολές του φορτίου νοσηρότητας στην κοινότητα, χωρίς τη μεροληψία που εμπεριέχει ο αριθμός των διενεργούμενων εξετάσεων ανά περιοχή και ανά ημέρα.

 

Τι δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης για την εβδομαδιαία ενημέρωση για τα κρούσματα

«Η λογική η οποία υπάρχει στην καταγραφή που ακολουθούν σιγά-σιγά και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι πλέον θα έχουμε μία αναφορά, οπότε σε αυτήν την αναφορά θα μαθαίνονται κανονικά και οι θάνατοι και τα κρούσματα πόσα είναι όλη την εβδομάδα και οι διασωληνωμένοι πόσοι είναι.

Δεν αποκρύπτεται δηλαδή κάτι, αλλά θέλουμε αυτό να γίνεται σε ένα πλαίσιο πλέον εβδομαδιαίο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ο παράγοντας της επιτήρησης που υπήρχε σε άλλες περιόδους με τους σκληρούς δείκτες. Πάντως η ενημέρωση θα υπάρχει» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ALPHA.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.