Είστε εδώ : Αρχική > Καιρός > Κακοκαιρία: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική – Μήνυμα του 112

Κακοκαιρία: Ισχυρή βροχόπτωση στην Αττική – Μήνυμα του 112

Ποτάμια έχουν γίνει πολλοί δρόμοι στην Αττική από έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, η ΕΜΥ αναβάθμισε το υπάρχον δελτίο καιρού εκδίδοντας έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 

Ο μεγάλος όγκος νερού που συσσωρεύτηκε στην Πειραιώς είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να κλείσει και στα δυο ρεύματα, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της Χαμοστέρνας.

 

Παράλληλα, από την Τροχαία αναφέρεται πως υπάρχει καθίζηση οδοστρώματος, στο ύψος της οδού Μυλλέρου.

Και στο Κερατσίνι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως την ακτή Ιωνίας και στα δύο ρεύματα.

 

Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται στο κέντρο αλλά και τα νότια προάστια της Αθήνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι τις 13:30 τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από το Κερατσίνι και τη Βούλα, καθώς και για απεγκλωβισμό από οχήματα επίσης στην περιοχή του Κερατσινίου. Όπως αναφέρουν για την ώρα τα περιστατικά είναι μενομωμένα.

 

Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται σε Νίκαια, Πειραιά, Καλλιθέα, Χαϊδάρι, Κέντρο – Γκάζι, Νέο Κόσμο, Νέα Σμύρνη, Φάληρο, Πέραμα.

Παράλληλα, μήνυμα για την αποφυγή μετακινήσεων εστάλη από το 112 στα κινητά των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Σε μήνυμά του το 112 προειδοποιεί επίσης πως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε:

Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας-Θράκης & Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας & Εύβοια.

 

Πηγή: cnn.gr

 

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.