Είστε εδώ : Αρχική > Οικονομία, Πολιτική > Μπακογιάννης: Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, δε θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές

Μπακογιάννης: Δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, δε θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές

«Η πρόκληση είναι η ορθή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων και η ταυτόχρονη ποιοτική παροχή υπηρεσιών», ανέφερε ο δήαμρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης του οδοφωτισμού, που αρχίζει να υλοποιείται τις προσεχείς ημέρες,θα επιφέρει οικονομίες μεγάλης κλίμακας, τις οποίες προοπτικά οι δημότες της Αθήνας και οι επιχειρήσεις, θα αντιληφθούν στους λογαριασμούς τους.

Στο μεσοδιάστημα, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Αθηναίων δε θα προχωρήσει σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

Ξεκαθάρισε ότι δε θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές, καθώς -όπως σημείωσε- ο φωτισμός «δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη», η οποία συνδέεται και με το ζήτημα της ασφάλειας.
«Έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας, και το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό. Ακούω κάποιους που λένε ότι οι δήμοι μπορούν κάλλιστα να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, διότι αντικειμενικά δεχόμαστε πάρα πολύ μεγάλη πίεση.

Η απάντηση, προφανώς, είναι ότι αυτό δε γίνεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Δήμος Αθηναίων να αυξήσει τα δημοτικά του τέλη, τη στιγμή που οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ήδη επιβαρύνονται.

Ακούω κάποιους άλλους που λένε ότι δε χάθηκε ο κόσμος αν κλείσετε τα φώτα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα φώτα στις γειτονιές. Τα φώτα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ο φωτισμός συνδέεται με την ασφάλεια», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα «Θερμοστάτης» και την υποχρέωση των δήμων να σβήνουν φώτα και κλιματιστικά στα δημοτικά κτίρια, ο κ. Μπακογιάννης, απάντησε:

«Αυτό ήδη το εφαρμόζουμε, δε χρειαζόταν το πρόγραμμα «Θερμοστάτης». Είναι κοινή λογική αυτό το οποίο, άλλωστε, όλοι κάνουμε στα σπίτια μας. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και στις δουλειές μας».

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.