Είστε εδώ : Αρχική > Κορονοϊός > Έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού

Έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, η έκτακτη ενημέρωση θα γίνει από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει επικαιροποιημένα εμβόλια και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό και τόνισε, ότι θέμα επάρκειας δεν υπάρχει, ωστόσο σημείωσε, ότι η σύσταση είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο, τόνισε ότι αν υπάρξει ανάγκη, να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας, όπως σε όλο τον κόσμο.

«Έχουμε εμβολιασμένο πληθυσμό, έχουμε νοσήσει, υπάρχουν νέα πρωτόκολλα θεραπείας και μεταλλάξεις που δεν είναι θανατηφόρες όπως ήταν η Δέλτα. Το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα», τόνισε και συμπλήρωσε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε χωρίς υποχρεωτικότητα σε μάσκες και τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί συνιστούν σε εκείνους που είναι άνω των 60 ετών να πραγματοποιήσουν την 4η δόση εμβολίου προκειμένου να προστατευτούν από τον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής, ελάχιστοι έχουν προχωρήσει στην 4η δόση, σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ένα ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 20%.

 

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.