Είστε εδώ : Αρχική > ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ποδόσφαιρο, Σούπερ Λίγκα > Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

Το αθηναϊκό ντέρμπι βάφτηκε πράσινο. Αϊτόρ και Σπόραρ με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι ανέτρεψαν το 1-0 της Ένωσης με τον Πινέδα και διατήρησαν το απόλυτο του Παναθηναϊκού στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στη Super League, παίρνοντας το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1. Ο Πινέδα άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 35′, ο Αϊτόρ ισοφάρισε στο 43′ με πέναλτι και ο Σπόραρ ξανά από την άσπρη βούλα έκανε την ανατροπή για το τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερος από την Ένωση και δικαίως έβαψε πράσινο το ντέρμπι.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα στο 35ο λεπτό. Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Αραούχο μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στον Πινέδα και ο Μεξικανός, αφού άδειασε τον Πούγγουρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τσίμπημα της μπάλας.

Οι πράσινοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 43ο λεπτό. Ο Χατζισαφί έκανε χέρι, όντας όμως με πλάτη στη φάση, έπειτα από κεφαλιά του Σπόραρ και ο Καμπάκοφ έδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ, ο οποίος νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Το τριφύλλι πέτυχε την ολική ανατροπή στο φινάλε του ημιχρόνου. Ο Γκάνεα κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία στα όρια της περιοχής, με τους ανθρώπους της Ένωσης να φωνάζουν ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Σπόραρ, ο οποίος νίκησε και πάλι τον Στάνκοβιτς, στέλνοντας την μπάλα περίπου στο ίδιο σημείο με τον Αϊτόρ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας, ο Αλμέιδα ανακάτεψε γρήγορα την τράπουλα με τέσσερις αλλαγές στο 56′, όμως το τριφύλλι έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Αϊτόρ στο 61′, το οποίο τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 85′ το υπέροχο σουτ του Παλάσιος, εξουδετερώθηκε από τον Στάνκοβιτς με τη συμβολή του δοκαριού.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.