Είστε εδώ : Αρχική > Οικονομία > Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» το σχέδιο για νέα επιδότηση

Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» το σχέδιο για νέα επιδότηση

Νέα επιδότηση στα καύσιμα «κλειδώνει» αυτές τις μέρες

Προς ένα νέο, τρίτο «Fuel Pass», τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη, με επιδότηση απευθείας στην αντλία, οδηγείται η κυβέρνηση.

Τα κριτήρια φαίνεται ότι θα είναι τα ίδια, με την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου να «κλειδώνει» στις αρχές Νοεμβρίου.

Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- να «λύνει τα χέρια» της κυβέρνησης για ένα σχέδιο τριών μηνών. Σημειώνεται ότι η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης εφόσον οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της κρίσης στο ουκρανικό έχει ουσιαστικά προαναγγελθεί.

Ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα, ίσως από τις αρχές Νοεμβρίου, σε επιδότηση, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

 

Για το Fuel Pass ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό, εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

 

«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει, το έχει αποδείξει» σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

 

Υπενθυμίζεται πως την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επισήμανε το Σάββατο ο Γιάννης Οικονόμου. «Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Πηγή: cnn.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.