Είστε εδώ : Αρχική > Υγεία > Δημόσια νοσοκομεία: Μεγάλη έλλειψη σε τραυματιοφορείς

Δημόσια νοσοκομεία: Μεγάλη έλλειψη σε τραυματιοφορείς

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τραυματιοφορείς των δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στον κλάδο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς.

Σε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11:00π.μ. με 03:00μ.μ) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 1:00μ.μ., προχωρούν αύριο Τετάρτη (2/11) οι Τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων διαμαρτύρεται για τις τραγικές ελλείψεις τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, οι τραυματιοφορείς σήμερα που υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δεν ξεπερνούν τους 2.200 σε όλη τη χώρα από τις 5.000 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στους οργανισμούς των νοσοκομείων.

 

Με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει η Ένωση, «ασθενείς κινδυνεύουν μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Χάος κατά τις ημέρες των εφημεριών των νοσοκομείων στα επείγοντα. Γιατροί, νοσηλευτές, security, καθαρίστριες και συνοδοί ασθενών κάνουν τους τραυματιοφορείς.

Μεγάλη καθυστέρηση-αναμονή στις διαγνωστικές εξετάσεις των ασθενών όπως ακτινογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις. Ασθενείς παραμένουν στις κλινικές – καθυστέρηση εξιτηρίων, επιπλέον αύξηση των νοσηλειών, παραμένουν τα ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών», καταλήγουν οι τραυματιοφορείς.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.