Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά > Δίκη ψευτογιατρού: Η ποινή του δικαστηρίου

Δίκη ψευτογιατρού: Η ποινή του δικαστηρίου

Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη – ή αλλιώς Dr. Kontos – σε κάθειρξη 8 φορές ισόβια, 50 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη (εκτιτέα 20 έτη) και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Μια από τις βαρύτερες ποινές που έχειεπιβληθεί ποτέ στην Ιστορία της Δικαιοσύνης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών, αλλά και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων.

Πριν τη συγχώνευση των ποινών το δικαστήριο καταδίκασε τον 50χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια για κάθε μια από τις 7 ανθρωποκτονίες, σε 12 ετη κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε ισόβια και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε 10 έτη κάθειρξης και 18.000 ευρώ για απάτη, σε 1 έτος φυλάκιση και 2.000 ευρώ αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, σε 2 ετη και 15.000 ευρώ για πλαστογραφία και σε 2 έτη φυλάκισης, 1.000 ευρώ για οπλοκατοχή και σε ποινή φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή για παράνομη κατοχή μνημείου.

 

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και τον τιμώρησαν με μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα τόσο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας όσο και για αυτό που αφορά στην παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως ανάλογη ποινή είχε επιβληθεί στον καταδικασμένο ως αρχηγό της αποκαλούμενης εταιρείας δολοφονιών στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.