Είστε εδώ : Αρχική > Κόσμος, Ποδόσφαιρο > Κατάρ – Ισημερινός 0-2: Προσγείωσε τους οικοδεσπότες ο Βαλένσια

Κατάρ – Ισημερινός 0-2: Προσγείωσε τους οικοδεσπότες ο Βαλένσια

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ 2022 βρήκε το Εκουαδόρ να επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση 2-0 του Κατάρ για τον 1ο όμιλο, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό του Ένερ Βαλένσια που σκόραρε δις στο πρώτο μέρος.

Το Κατάρ προετοιμαζόταν μία ολόκληρη δεκαετία για το ιστορικό πρώτο ματς της χώρας σε τελικά Μουντιάλ όμως μέσα στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα που θριάμβευσε ήταν το Εκουαδόρ, με την ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο να είναι δύο επίπεδα πάνω από τους διοργανωτές και να παίρνει μία πεντακάθαρη και συνάμα άνετη νίκη με σκορ 2-0.

Ηγέτης για την ομάδα της Νοτίου Αμερικής ήταν ο αρχηγός της Ένερ Βαλένσια, με τον 33χρονο επιθετικό της Φενέρμπαχτσε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο φετινό Μουντιάλ, από την άσπρη βούλα στο 16ο λεπτό, και να στέλνει από νωρίς το ματς για ύπνο στο 31′, γράφοντας το τελικό 2-0 με εντυπωσιακή κεφαλιά.

Το φινάλε μάλιστα της αναμέτρησης χάρισε και ένα ρεκόρ στο Εκουαδόρ αφού έγινε η πρώτη ομάδα στα 92 χρόνια ιστορίας του Μουντιάλ που νικάει τους διοργανωτές στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.