Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά > Black Friday: Καταγγελίες για αύξηση τιμών και ανύπαρκτες προσφορές

Black Friday: Καταγγελίες για αύξηση τιμών και ανύπαρκτες προσφορές

«Μαύρη κοροϊδία» χαρακτηρίζει την Black Friday ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, ενισχύοντας έτσι καταγγελίες των καταναλωτών που κάνουν λόγο για «ψεύτικες προσφορές», καθώς και για εσκεμμένο «φούσκωμα» των τιμών λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Black Friday.

«Εδώ πουλάνε προϊόντα ανεβάζοντας την τιμή και κατεβάζοντας της στα ίδια ακόμα και ακριβότερα απ ότι είχαν πριν το προϊόν. Αυτή η πρακτική των εμπόρων σίγουρα δεν θα φέρει περισσότερα έσοδα στα ταμεία τους, γιατί με 20% και 30% έκπτωση δεν χρειάζεται να αγοράσεις ένα προϊόν αφού οποιαδήποτε στιγμή αν πας σε ένα εμπορικό κατάστημα θα έχεις την έκπτωση 30%. Η μαύρη Παρασκευή έχει νόημα αυτή την ημέρα να προσφέρει η επιχείρηση τα αποθεματικά που κινούταν άλλο χρονικό διάστημα, με μεγάλες εκπτώσεις της τάξεως του 70% και 80%. Αυτό δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα να μην κινείται η μαύρη Παρασκευή. Άλλωστε επίσημα δεν είναι μαύρη Παρασκευή ξεκινάει μια εβδομάδα πριν και κρατάει μια εβδομάδα επιπλέον. Άρα δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή. Το μόνο που προσφέρει είναι διαφημίσεις, χωρίς βέβαια κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει στα Dnews ο κ. Λεχουρίτης.

«Είναι αστείο ποτέ δεν ψωνίζω αυτό το διάστημα»

Από την πλευρά τους καταναλωτές καταγγέλουν πως ειδικά στα ηλεκτρονικά είδη, δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό κέρδος, αφού έπειτα από έρευνα αγοράς που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα συμπέραναν ότι κάποια προϊόντα πωλούνται στην τιμή που είχε πριν 2 μήνες.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω τρέλα με τα ηλεκτρονικά είδη. Τσεκάρω μονίμως τις τιμές για να αγοράσω το προϊόν που θέλω όσο πιο φθηνά γίνεται. Αυτό που παρατηρώ είναι πως εδώ δεν υπάρχει η Black Friday. Ένα μήνα πριν ανεβάζουν κατά πολύ τις τιμές για να μας πλασάρουν τώρα ότι έχουν εκπτώσεις μέχρι και 70%. Είναι αστείο και για αυτό ποτέ δεν ψωνίζω αυτό το διάστημα», σημειώνει στα Dnews ο 27χρονος Νίκος.

 

Καμία σχέση η δίκη μας «μαύρη Παρασκευή» με του εξωτερικού

Επιπλέον ο πρόεδρος κ. Λεχουρίτης αναφέρει ότι ο ΙΝΚΑ έχει δηλώσει στον εμπορικό κόσμο πως θέλει πραγματικές και όχι πλασματικές εκπτώσεις. «Το πρόβλημα δεν είναι η μαύρη Παρασκευή ή η μαύρη εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι τα χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν για να κινηθεί η αγορά. Άρα όσες μαύρες Παρασκευές και έρθουν δεν θα προσφέρουν τίποτα παραπάνω στο εισόδημα των Ελλήνων γιατί η μαύρη Παρασκευή της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με του εξωτερικού, είναι μαύρη κοροϊδία», καταλήγει.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.