Είστε εδώ : Αρχική > Καιρός > Καιρός: Μήνυμα του 112 σε Κρήτη, Σάμο και Δωδεκάνησα

Καιρός: Μήνυμα του 112 σε Κρήτη, Σάμο και Δωδεκάνησα

Η κακοκαιρία GAIA δοκιμάζει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο καιρός αγριεύει με κύρια χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και τους ισχυρούς ανέμους…

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα πολίτες σε περιοχές των Χανίων για την κακοκαιρία GAIA, που πλήτει από το πρωί και την Κρήτη. Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι από την Πολιτική Προστασία και έκανε λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι έως και το βράδυ της Κυριακής.

Τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το βράδυ και στα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το βράδυ. Σημειώνεται ότι, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και τη νότια Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Σάμο και νοτιότερα) και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι έντονα με την Αθήνα να είναι μια από τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς λόγω της αστικοποίησης είναι πιο εύκολο να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Μάλιστα η κακοκαιρία κατατάσσεται στην κατηγορία 4 που συνιστά ιδιαίτερη προσοχή.

«Είναι μια αρκετά σοβαρή κακοκαιρία και, κυρίως την Κυριακή, θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας μας με έντονα φαινόμενα, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια ανατολικότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής» αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (10.11.2022) η ΕΜΥ επικαιροποίηση το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Πιο συγκεκριμένα:

Τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται θα συνεχιστούν:

α. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας

β. μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά

γ. από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

δ. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη

ε. από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται τη νύχτα προς την Κυριακή (11-12-2022) να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες μέχρι αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.