Είστε εδώ : Αρχική > Υγεία > ΕΟΔΥ: Κοινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και RSV

ΕΟΔΥ: Κοινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και RSV

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος που ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει πλέον τα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης, RSV αλλά και κάθε αναπνευστικού ιού που ενδέχεται να απασχολήσει τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα δημοσιοποιεί κάθε Πέμπτη τη νέα ενιαία επιδημιολογική έκθεση για τους ιούς του αναπνευστικού. Η νέα επιτήρηση θα περιλαμβάνει, ύστερα από σύσταση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, τον κορονοϊό, τον ιό της γρίπης και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Η ενιαία επιδημιολογική έκθεση θα περιλαμβάνει τα δεδομένα:

i) της επιτήρησης κρουσμάτων (ποσοστό θετικότητας), νοσηλειών, διασωληνώσεων, και θνησιμότητας για covid-19, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα γονιδιωματικής επιτήρησης και του δικτύου επιτήρησης αστικών λυμάτων.

ii) της επιτήρησης παρατηρητών νοσηρότητας (sentinel) της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) που θα περιλαμβάνουν ποσοστά συμπτωματικών ατόμων στην κοινότητα, καθώς και αριθμό νοσηλειών σε ΜΕΘ,

iii) της εργαστηριακής επιτήρησης αναπνευστικών ιών από το δίκτυο sentinel, και

iv) της εργαστηριακής επιτήρησης σε δείγμα ατόμων με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής που προσέρχονται για έλεγχο σε κινητές ομάδες υγείας (ΚΟ.ΜΥ.) του ΕΟΔΥ».

Η νέα έκθεση θα ξεκινήσει από την Πέμπτη (22.12), ενώ σήμερα Τρίτη θα ανακοινωθούν κανονικά τα κρούσματα κορονοϊού.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.