Είστε εδώ : Αρχική > Αθλητισμός > Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Δωρεά 2 ευρώ για κάθε εισιτήριο

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Δωρεά 2 ευρώ για κάθε εισιτήριο

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ζητούν από τους αγοραστές εισιτηρίων να δωρίσουν δύο ευρώ ανά αγορά, για να βοηθήσουν άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους επόμενους Θερινούς Αγώνες.

«Είναι η ίδια φιλοσοφία με τον «καφέ σε εκκρεμότητα», δήλωσε ο Γάλλος επιχειρηματίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Paris 2024, Αλεξάντρε Μαρς.

Αυτή η ιδέα προέρχεται από τη Νάπολη της Ιταλίας, όπου ένας πελάτης πληρώνει για έναν καφέ εκ των προτέρων ως μια ανώνυμη πράξη αλληλεγγύης, αγοράζοντας δύο φλιτζάνια αλλά εκείνος παίρνει μόνο ένα, αφήνοντας το άλλο σε κάποιον που δεν έχει χρήματα.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε τόσο μεγάλη κλίμακα», είπε ο Μαρς στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Κάθε δωρεά, η οποία είναι προαιρετική, θα πηγαίνει στο Secours Populaire, μια μη κερδοσκοπική ένωση που μάχεται κατά της φτώχειας και του αποκλεισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο και θα μετατρέπεται σε εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Οι πωλήσεις περίπου 10 εκατομμυρίων εισιτηρίων για τους Αγώνες του Παρισιού θα ξεκινήσουν από τις 15 Φεβρουαρίου, με το φθηνότερο να κοστίζει 24 ευρώ.

«Για τους Αγώνες της Βαρκελώνης και της Άλμπερβιλ, φέραμε παιδιά, καθώς και στο Πεκίνο (το 2008) και στο Λονδίνο (2012). Ήμασταν έτοιμοι και για το Τόκιο. Έτσι έπρεπε να κάνουμε το ίδιο για το Παρίσι», είπε ο γενικός διευθυντής της Secours Populaire Τιερί Ρόμπερτ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 28 Αυγούστου μέχρι 8 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.