Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά > Σε αναστολή οι γιατροί που χορήγησαν αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Σε αναστολή οι γιατροί που χορήγησαν αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

«Καταπέλτης» είναι το πόρισμα της ΕΔΕ για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που φέρεται να εμπλέκονται στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής το επόμενο πρωί του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Εν συνεχεία ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα, η έκδοση της γνωμάτευσης, εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο, και που έγινε λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.