Είστε εδώ : Αρχική > Κορονοϊός > Τέλος οι μάσκες και τα rapid test από την ερχόμενη Τρίτη

Τέλος οι μάσκες και τα rapid test από την ερχόμενη Τρίτη

Εδώ και λίγες μέρες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τέλος των μέτρων covid, συμπεριλαμβανομένων των rapid test στους ανεμβολίαστους και στις μάσκες.

Το ΦΕΚ έχει ισχύ μέχρι τις 27 Μαρτίου και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews, δεν πρόκειται να δοθεί ούτε καν ολιγοήμερη παράταση. Συνεπώς η πλήρης κατάργηση των υποχρεωτικών rapid test των ανεμβολίαστων και οι μάσκες θα έχει ισχύ από την επόμενη κιόλας μέρα, δηλαδή από τις 28 Μαρτίου.

Για την επικύρωση του μέτρου αναμένεται μέχρι την Παρασκευή, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, νέα ΚΥΑ που θα δίνει επίσημη χροιά στα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας προ ημερών.

 

Από τις 28η Μαρτίου θα υπάρξει:

 

  • Κατάργηση της μάσκας.
  • Κατάργηση των rapid test στους ανεμβολίαστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Άρση της υποχρεωτικής καραντίνας και της πενθήμερης άδειας Covid σε όποιον νοσήσει.
  • Αναφορικά με την άρση της καραντίνας, μάλιστα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης διευκρίνισε πως αυτό που αλλάζει είναι πως δεν θα ισχύει πλέον η επιβολή διοικητικού προστίμου για όποιον νοσούντα «σπάει» την αυτοαπομόνωσή του. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως παύει να υπάρχει η αναγκαιότητα της καραντίνας για όσους νόσουν.

 

Πάντως τα μέτρα κορονοϊού θα παραμείνουν υποχρεωτικά στις εξής περιπτώσεις:

 

  • Νοσoκομεία και Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων/ΑμεΑ, οικοτροφεία, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα.
  • Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες οφείλουν να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας
  • Στη δυναμικότητα των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κέντρων χρονίως πασχόντων, δομών και ξενώνων φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνων μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομών παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, συμπεριλαμβάνονται και όσοι παρέχουν εθελοντική εργασία.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.