Είστε εδώ : Αρχική > Μπάσκετ, Ολυμπιακός > Πρώτος σκόρερ στην EuroLeague ο Σάσα Βεζένκοβ

Πρώτος σκόρερ στην EuroLeague ο Σάσα Βεζένκοβ

Πρώτος σκόρερ της EuroLeague για τη σεζόν 2022-23 αναδείχθηκε ο Σάσα Βεζένκοβ του Ολυμπιακού, μετρώντας 17.24 πόντους κατά μέσο όρο σε 38 παιχνίδια.

Στα χέρια του Σάσα Βεζένκοβ κατέληξε το Alphonso Ford Trophy για το 2022-23, καθώς ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος σκόρερ της EuroLeague, μετρώντας κατά μέσο όρο 17.24 πόντους σε 38 παιχνίδια (33 στην κανονική διάρκεια και 5 στα playoffs).

Ο άλλοτε παίκτης των ερυθρολεύκων και νυν γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γουέιντ Μπάλντουιν, έφτασε πολύ κοντά στον Βεζένκοβ, μετρώντας 17.17 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ τρίτος σκόρερ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν της Εφές με 16.7 πόντους.

Να σημειώσουμε ότι ο Βεζένκοβ ήταν επίσης φέτος πρώτος στο Performance Index Rating (PIR) με 21.2 μονάδες ανά παιχνίδι, αλλά και δεύτερος ριμπάουντερ της EuroLeague με 6.8, πίσω από τον Ματίας Λεσόρ της Παρτίζαν που μέτρησε 7.1 κατά μέσο όρο σε 38 συμμετοχές.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που κατακτά το Alphonso Ford Trophy. Ο πρώτος ήταν ο Λίνας Κλέιζα, που είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2009-10.

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.