Είστε εδώ : Αρχική > Ηλίας Ζυματούρας > Τόλμη με Μπελγράνο, «ναι» και στη Ρίβερ…

Τόλμη με Μπελγράνο, «ναι» και στη Ρίβερ…

ramondiazΤελικά το Σάββατο έχασε η Βελέζ (από τη Λανούς) αλλά όχι με… κάτω τα χέρια. Το πάλεψαν οι αναπληρωματικοί της και όσοι είδατε το ματς ελπίζω να καταλάβατε γιατί απέφυγα τον «άσο».

Αυτή που προς το παρόν προκαλεί… γέλιο είναι η Μπόκα. Ανεξήγητο, το ρόστερ της πραγματικά είναι το καλύτερο της κατηγορίας. Όμως ο Κάρλος Μπιάνκι κάποιο «κουμπί» δεν έχει πατήσει ακόμη στον… υπολογιστή. Η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και η «απουσία» θέλησης – πάθους ήταν τα αίτια της χθεσινής ήττας από την Ολ Μπόις.

«Θολωμένος» εμφανίστηκε ο Μπιάνκι μπροστά στις κάμερες και τόνισε ότι «σήμερα (σ.σ. Κυριακή) θα μιλήσω με τους παίκτες να δούμε τι φταίει»!

Αν τα προβλήματα… λύνονταν με ομιλίες τότε όλα θα δούλευαν ρολόι. Τέλος πάντων. Ο Μπιάνκι είναι καλός προπονητής, έξυπνος άνθρωπος και θα τη βρει τη λύση. Το θέμα για τη Μπόκα είναι μη χάσει νωρίς τα πάντα (πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες) μέχρι να βρει «πατήματα».

Τα σημερινά ματς αποτελούν το… τρίτο μέρος της αγωνιστικής των «τριπλών» που… λέγαμε.

Για το Ιντεπεντιέντε – Ρασίνγκ, στο οποίο δεν μπορώ πραγματικά να προβλέψω «κάτι», πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά τη χθεσινή νίκη της Κίλμες στην έδρα της Ουνιόν οι γηπεδούχοι είναι… υποχρεωμένοι να «πάρουν» το clasico. Αν «έπρεπε» να κερδίσουν μία φορά, με τα νέα δεδομένα στη βαθμολογία των συντελεστών, τώρα, «πρέπει»… 10!

Στο Μπελγράνο – Κολόν θα τολμήσω με τον «1». Η φιλοξενούμενη δεν έχει ξεκινήσει καλά. Το κλίμα είναι «βαρύ». Την Τετάρτη μάλιστα αποκλείστηκε από το Κύπελλο από… κάποια Πλατένσε (ομάδα Γ’ κατηγορίας) παρά το γεγονός ότι έπαιξε με βασικούς. Στην πρεμιέρα έχασε 4-0 από τη Λανούς και στο… καπάκι έκανε 1-1 με τη Σαν Μαρτίν, ισοφαρίζοντας με πέναλτι – μαϊμού στο τέλος. Ο Σενσίνι και οι παίκτες του βρίσκονται υπό πίεση, ο πρόεδρος Λέρτσε πήγε στην τελευταία προπόνηση και τα… χωσε στους ποδοσφαιριστές και για τους τη «σπάει» πρότεινε νέο συμβόλαιο στον προπονητή!

Όλα αυτά μου φαίνονται «βούτυρο» στο ψωμί της Μπελγράνο, οι παίκτες της οποίας βλέπουν το ματς και ως… ρεβάνς για τους οπαδούς τους, μετά τα όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο: στη Σάντα Φε οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες τους οπαδούς της Μπελγράνο, η αλήθεια είναι ότι ξεπέρασαν τα όρια της αυστηρότητας και της αστυνομικής βίας, με αποτέλεσμα τότε ο γκολκίπερ Ολάβε της ομάδας της Κόρδοβα να… επιτεθεί σε δύο αστυνομικούς!

Εκείνες τις ημέρες τα επεισόδια αλλά και όσα ακολούθησαν απασχόλησαν έντονα τον τοπικό Τύπο και τώρα που έφτασε η… ρεβάνς η επιτροπή Ασφάλειας της Ομοσπονδίας έκρινε ότι το ματς πρέπει να γίνει στο «μεγάλο» γήπεδο της Κόρδοβα για το… φόβο των Ιουδαίων. Για να μην «ξεφύγει» η κατάσταση.

Το «2-3 γκολ» είναι η επιλογή στο Ατλέτικο Ραφαέλα – Γοδόι Κρουζ, «πέρασαν» οι εποχές που εμπιστευόμασταν στα εκτός έδρας την ομάδα από τη Μεντόσα. Βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο η Γοδόι (του Παλέρμο), η Ραφαέλα που παλεύει για την παραμονή της έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά (για τα δεδομένα) της το «Φινάλ». Είναι σκληρό καρύδι, όπως όλες οι ομάδες του Μπουρουτσάγα.

Για το τέλος άφησα τον «1» της Ρίβερ Πλέιτ στο εντός έδρας με την Τίγκρε. Σημείο που «βγαίνει» κατά την άποψή μου για τους εξής λόγους:

1. Στη Ρίβερ γυρίζει ο μέσος Πόνσιο, οπότε στο «κομμάτι» της ανάπτυξης θα τη δούμε καλύτερη σήμερα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Εστουδιάντες (σ.σ. κέρδισε 1-0 εντός).

2. Η ψυχολογία στ Ρίβερ είναι καλή. Δεν στέκομαι συχνά σε αυτόν τον «παράγοντα» όμως από τη στιγμή που… επέστρεψε στους «εκατομμυριούχους» ο Ραμόν Ντίας κάνει μπαμ ότι το κλίμα έχει αλλάξει. Λες και ποτέ η ομάδα δεν… έπεσε στη Β’ κατηγορία. Λες και… έκανε δέκα ποιοτικές προσθήκες. Βέβαια εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι «αυτή η… εικονική πραγματικότητα θα καταπέσει», ωστόσο προς το παρόν η Ρίβερ δείχνει ότι έχει «δυναμική». Ο Ντίας είναι… μανούλα στο να φτιάχνει το κλίμα.

3. Η Τίγκρε έρχεται από αναμέτρηση του Λιμπερταδόρες. Έχασε στην έδρα της από τη Λιμπερτάδ (2-0). Το ματς έγινε την Πέμπτη και σήμερα ο Γοροσίτο βάζει πάλι όλους τους βασικούς, παρά το γεγονός ότι έρχεται πάλι ματς του Λιμπερταδόρες. Πρώτη φορά καλείται η Τίγκρε να διαχειριστεί δύο διοργανώσεις (πρωτάθλημα – διεθνές Κύπελλο) σε μία σεζόν, αμφιβάλλω κατά πόσο το ρόστερ της έχει τις… αντοχές. Παράλληλα θα της λείψει ο βασικός γκολκίπερ Γκαρσία που χτύπησε τη Πέμπτη αλλά και ο τραυματίας μέσος Ντίας.

4. Μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι ενώ στην Τίγκρε… έτρεχαν ολόκληρη την εβδομάδα για τις δύσκολες υποχρεώσεις εντός και εκτός των συνόρων στη Ρίβερ επικρατούσε απόλυτη ηρεμία, καθώς δεν έχει υποχρεώσεις σε άλλη διοργάνωση πλην του πρωταθλήματος.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

319. ΑΤΛ. ΡΑΦΑΕΛΑ – ΓΟΔΟΪ ΚΡ. 2-3 ΓΚΟΛ (1,80)
324. ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ – ΚΟΛΟΝ Σ.Φ. 1 (2,05)
326. ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ – ΤΙΓΚΡΕ 1 (1,75)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.