Είστε εδώ : Αρχική > Ο Σημαδεμένος > «Ποδαρικό» στην …Alsvenskan

«Ποδαρικό» στην …Alsvenskan

allsvenskan-2014-oddsΗ Σουδική Πρέμιερ Λιγκ ή αλλιώς Allsvenskan αρχίζει… Πρόκειται για ίσως το ποιο αμφίρροπο πρωτάθλημα της Ευρώπης και όσοι έχετε τις αμφιβολίες σας περί τούτου, ρίξτε μια ματιά στις τελευταίες εννιά σεζόν και θα διαπιστώσετε ότι έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες έξι διαφορετικές ομάδες, ενώ μόλις μία στα τελευταία 17 χρόνια έχει καταφέρει να τερματίσει πρώτη, για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ντέρμπι μίσους, ανάμεσα στην Αίκ Στοκχόλμης και τη Γκέτεμποργκ, παιχνίδι που όμως θα γίνει τη Δευτέρα και θα μιλήσουμε αύριο γι’ αυτό, αλλά και για τα’ άλλα δύο δευτεριάτικα ματς. Στα σημερινά…

329. ΜΙΑΛΜΠΙ-ΓΚΕΦΛΕ
Και οι δύο ομάδες, βάση αρχικών εκτιμήσεων δείχνουν να είναι φαβορί για υποβιβασμό (κυρίως η Γκέφλε). Στα φιλικά προετοιμασίας οι γηπεδούχοι δεν κέρδισαν σε κανένα ματς, παίζοντας μάλιστα σε κάποια απ’ αυτά με ομάδες μικρής δυναμικότητας. Η Γκέφλε, έδειξε λίγο καλύτερο πρόσωπο στα φιλικά, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα 7/9 ματς ήταν άντερ 2.5 γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πέρσι ήταν πρωταθλητές στις ισοπαλίες, αφού είχαν 13 σε σύνολο 30 παιχνιδιών. Στοιχηματικά, όσον αφορά το σημερινό τους παιχνίδι, θα ρισκάρω με την ισοπαλία, μιας και το υλικό που έχουν δεν διαφέρει πολύ μεταξύ τους ενώ έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες οι οποίες έχουν τους ίδιους στόχους και το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν σήμερα είναι το να μη χάσουν.

330. ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ-ΚΑΛΜΑΡ
Δύσκολα θα είναι-και-φέτος τα πράγματα για τη Μπρομαποϊκάρνα αφού μεταγραφές δεν έγιναν και η ομάδα στηρίζεται σε παιδιά από τις ακαδημίες της. Άλλαξε προπονητή, όμως η διοίκηση εφάρμοσε την ίδια λογική που εφαρμόζει και στους παίκτες, μιας και έβαλε στο τιμόνι της ομάδας τον Στέφαν Μπίλμπορν, ο οποίος κι αυτός προέρχεται από τις ακαδημίες. Το μεγάλο ερωτηματικό για την Κάλμαρ είναι στο αν θα τα καταφέρει ο Χανς Εκλούντ να καλύψει το κενό του Μπέργκσταντ που ήταν στο πάγκο της ομάδας επί δέκα χρόνια. Κατά τ’ άλλα μεταγραφές έγιναν και όλα δείχνουν ότι η χρόνια, θα κυλήσει πάνω κάτω, όπως και πέρσι. Στοιχηματικά, επιλέγω το όβερ 2.5 γκολ εδώ, σημείο το οποίο αν κρίνω από την εικόνα των δύο ομάδων στα παιχνίδια που έδωσαν μέχρι τώρα (φιλικά & κύπελλο), λογικά θα επαληθευτεί σχετικά εύκολα.

331. ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ-ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ
Για γέλια πραγματικά αυτό το 1.70 του άσου. Και εξηγώ αμέσως το γιατί… Η Χέλσινμποργκ αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα (κινδύνεψε με πτώχευση) και για να σώσει τη παρτίδα, αναγκάστηκε πρώτον να πουλήσει ότι καλύτερο διέθετε από ποδοσφαιριστές και δεύτερον, μεταγραφικά κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα (αναγκαστικά, αφού λεφτά δεν υπάρχουν). Η Γιουργκόρντεν …ή αλλιώς Τζουργκάρντεν κατά τον ΟΠΑΠ, απέκτησε τον Περ Όλσον, έναν προπονητή ο οποίος θεωρείται στη Σουηδία ως «μάγος» και εκτιμώ ότι σήμερα, οι φιλοξενούμενοι τουλάχιστον δεν θα χάσουν.

352. ΜΑΛΜΕ-ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ
Sold out στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τους οπαδούς της Μάλμε να εξαντλούν μέσα σε λίγες ώρες 17.000 εισιτήρια. Γενικά στους γηπεδούχους επικρατεί αισιοδοξία για το repeat, ωστόσο προσωπικά θα κρατήσω μικρό καλάθι και θα περιμένω να δω τη συμπεριφορά των παικτών του Χαρέιντε όταν θα αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας. Να πω επί της ευκαιρίας πως παραδοσιακά οι ομάδες που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, συνήθως κάνουν άσχημη πορεία στο πρωτάθλημά τους. Η Φάλκενμπεργκ από την άλλη ξεκινάει τη σεζόν έχοντας το τίτλο του πρώτου φαβορί για υποβιβασμό. Στα φιλικά έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει και το σημείο που θα επιλέξω εδώ είναι τα πολλά γκολ, τα οποία ούτως ή άλλως η Μάλμε είναι σε θέση να τα «πληρώσει» από μόνη της.

353. ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ-ΕΡΕΜΠΡΟ
Ίδιοι φετινοί στόχοι και για τους δύο. Η Χάλμσταντ παίζει φέτος στη μεγάλη κατηγορία επειδή πέρσι «σώθηκε» στα μπαράζ. Δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα, άλλωστε λεφτά δεν υπάρχουν και θεωρητικά ο πρωταρχικός της στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Το πρόσωπο που έδειξε στα μέχρι τώρα παιχνίδια της (φιλικά & κύπελλο) ήταν απογοητευτικό. Η Έρεμπρο στην αντίπερα όχθη ανέβηκε πέρσι στην Allsvenskan και φυσικά ο στόχος της είναι να παραμείνει. Σημαντικές αποχωρήσεις δεν έγιναν, ενώ αντίθετα, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά μεταγραφικά. Έτσι, δίκαια θεωρούν στη Σουηδία ότι η ομάδα του Περ Όλα Λιουνγκ δύσκολα θα μπει σε περιπέτειες. Στοιχηματικά, τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα που έδειξε στους αγώνες προετοιμασίας η Χάλμσταντ, με κάνουν να απορρίψω τον άσο. Μεγάλες πιθανότητες δίνω και στα πολλά γκολ….

Κλείνοντας να πω ότι μπορείτε να δείτε αναλυτικό αφιέρωμα για τις ομάδες της Allsvenskan εδώ

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ-ΜΕΣΑΙΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
330. ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ-ΚΑΛΜΑΡ  ΓΚΟΛ/ΓΚΟΛ (1.65)
352. ΜΑΛΜΕ-ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ  ΟΒΕΡ 2.5 (1.55)
353. ΧΑΛΜΣΤΑΝΤ-ΕΡΕΜΠΡΟ ΓΚΟΛ/ΓΚΟΛ (1.65)
*** Τα παραπάνω μπορούν να παιχθούν και σε δυάδα. Η θέση της στήλης είναι ότι όσο λιγότερα ματς «μπαίνουν» σε ένα δελτίο, τόσο αυτό είναι πιο κοντά στο ΤΑΜΕΙΟ.

ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ- ΜΕ ΡΙΣΚΟ
329. ΜΙΑΛΜΠΙ-ΓΚΕΦΛΕ  Χ (3.25)
330. ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ-ΚΑΛΜΑΡ  ΟΒΕΡ 2.5 (2.00)
331. ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ-ΤΣΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ  Χ (3.35)
 352. ΜΑΛΜΕ-ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ  4-6 ΓΚΟΛ (2.90)
***Τα παραπάνω σημεία μπορούν να προστεθούν σε δελτίο με δικαίωμα στο λάθος (σύστημα 2/3, ή 3/4). Η θέση της στήλης είναι ότι όσο λιγότερα ματς «μπαίνουν» σε ένα δελτίο, τόσο αυτό είναι πιο κοντά στο ΤΑΜΕΙΟ

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook: Bet With Loxagos

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.