Είστε εδώ : Αρχική > Ρετρό > Δείτε τα δέκα γκολ που έγραψαν ιστορία (video)

Δείτε τα δέκα γκολ που έγραψαν ιστορία (video)

Ηταν τέτοια μέρα, 19 Ιουλίου 2011 στο Ελσίνκι. Η τοπική HJK υποδεχόταν για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την Ουαλική Μπάνγκορ, μια ομάδα με πολύχρονη ιστορία (ιδρύθηκε το 1876). Οι Φινλανδοί με το αβαντάζ του 3-0 στον πρώτο αγώνα σκεφτόντουσαν περισσότερο τη κλήρωση. Κι ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο. Κόπηκαν μόλις 5.944 εισιτήρια.
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες ενός ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να καταρριφθεί. Η Ελσίνκι όταν έληξε το ματς είχε νικήσει με 10-0 σκόρ – ρεκόρ για τη διοργάνωση τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή.
Κι όμως οι γηπεδούχοι στο ημίχρονο είχαν σημειώσει μόλις δύο γκολ (Ρινγκ 38′ και Σαντίκ 45΄). Ομως στο β’ ημίχρονο οι Ουαλοί κατέρρευσαν. Δέχτηκαν οκτώ γκολ μένοντας στην ιστορία για τον αριθμό των γκολ που δέχτηκαν. Τα γκολ σημείωσαν οι Ζαβέλι (47′, 54′), Ραφίνια (52΄), Πούκι (65′,68′), Καστράτι (66΄,88΄), Παρίκα (71′).
Η νίκη αυτή σε συνδυασμό το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ουαλία (14′,56′ Σαντίκ, 89′ Σόρσα) δημιούργησαν το εντυπωσιακό 13-0 με το οποίο η Ελσίνκι προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο. Εκεί όμως ήρθε η απότομη προσγείωση. Εχασε δύο φορές με 2-1 και 1-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οσο για τους πρωταγωνιστές του αγώνα κάποιοι έκαναν καριέρα στο εξωτερικό. Ο Ρινγκ πήγε στη Γκλάντμπαχ. Ο Σκοπιανός Σαντίκ, που είχε μεγαλώσει στη Φινλανδία πήγε στην Ελβετική Τουν κι αργότερα στη Ρωσία (Κίριλα), ο Κοσοβάρος Ζανέλι πέρασε για ένα χρόνο από τη Μακάμπι Πέταχ κι επέστρεψε στη χώρα των χιλίων λιμνών, ο Βραζιλιάνος Ραφίνια έπαιξε πολλά χρόνια στο Βέλγιο (Γκενκ), ο Πούκι πήγε σε Σάλκε, Σέλτικ και Μπρόντμπι.
Δείτε τα δέκα γκολ του αγώνα

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.