Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα > Ξύπνησαν μνήμες 1969 στην Αργεντινή (video)

Ξύπνησαν μνήμες 1969 στην Αργεντινή (video)

Η τελευταία φορά που έλειψε η Αργεντινή από Μουντιάλ ήταν το 1970. Και 47 χρόνια μετά ο εφιάλτης του αποκλεισμού επιστρέφει. Το ματς που στοίχειωσε τους συμπατριώτες του Μέσι έγινε στο «Λα Μπομπονέρα» την έδρα της Μπόκα στις 31 Αυγούστου 1969.
Η Αργεντινή έπαιζε σε όμιλο τριών ομάδων. Προκρινόταν ο πρώτος στο Μεξικανικό Μουντιάλ. Οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη με 3-1 για να φθάσουν στη κορυφή και να αφήσουν «σπίτι» το Περού.
Εκείνη την εποχή στη χώρα υπήρχε δικτατορία. H πρόκριση έγινε «εθνικό θέμα». Ο υπουργός αθλητισμού τις παραμονές του αγώνα είχε δηλώσει: «Η Εθνική Κυβέρνησις δεν θα αφήσει να πεθάνει το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή».
Ο ίδιος βέβαια σε συνεργασία με την ομοσπονδία είχαν κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το… πεθάνουν. Τέσσερις προπονητές άλλαξε η εθνική μέσα στο 1969!
Κι έφθασε η μεγάλη μέρα. Το γήπεδο γεμάτο, το πάθος ξεχείλιζε και το Περού με παιχταράδες όπως ο Τεόφιλο Κουμπίγιας και ο Εκτορ Τσούμπιταζ αποφασισμένο για τη πρόκριση.
Νεύρα, ξύλο, αγωνία μέχρι το 64′ που ο Οσβάλντο Ραμίρεζ του Περού ανοίγει το σκορ. Θρήνος. Η ελπίδα για τους Αργεντίνους «γεννήθηκε» στο 82′ όταν ο Χοσέ Ράφαελ Αλμπρεχτς ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Ραμίρεζ προσγείωσε τους γηπεδούχους. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στην εκπνοή με τον Ρέντο.
Το «Λα Μπομπονέρα»… έκλεισε για την εθνική μέχρι το 1997 (Αργεντινή – Κολομβία 1-1).
Δείτε στιγμιότυπα από τον ιστορικό εκείνο αγώνα

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.