Είστε εδώ : Αρχική > Σταύρος Κολίλας > ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Το «φρέσκο» έχει ρίσκο!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΙΛΑΣ: Το «φρέσκο» έχει ρίσκο!

Την προηγούμενη εβδομάδα  παρουσιάσαμε το βαρύ πρόγραμμα των 14 από τις 32 ομάδες (βλέπε εδώ) που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το οποίο καλούνται να «βγάλουν» σε διάστημα τριών εβδομάδων. Μόνο οι μισές πήραν τους 3 βαθμούς στα ματς πρωταθλήματος. Αναμενόμενο, βέβαια, το ότι δεν μπορούσαν νικήσουν Ρόμα και Νάπολι ή Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έπαιζαν μεταξύ τους.

Οποιος το “κράτησε” και συμπλήρωσε τα αποτελέσματα, θα παρατήρησε την απόλυτη αποτυχία δυο ομάδων:

Πρώτα της Μονακό που ηττήθηκε στο Λυών και μετά στο γήπεδο της από την Μπεσίκτας. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα του Ζαρντίμ θα υπέφερε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, σεβόμενη την πολιτική της διοίκησης. Μια σεζόν… τρελαίνει κόσμο και την επόμενη γεμίζει το ταμείο με τις ακριβές πωλήσεις.

Προκαλεί εντύπωση η κατάρρευση της Σεβίλης. Χαμένη σε όλα τα επίπεδα στους πρώτους δυο αγώνες μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή. Πρώτα στο Μπιλμπάο (0-1) και ύστερα στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ (1-5), στη μεγαλύτερη σε έκταση ήττα στην Ευρώπη από το 1958. Ακολουθεί ο αγώνας στη Βαλένθια. Το ανεξέλεγκτο «ροτέισον» του Μπερίσο αποδείχτηκε λάθος.

Σε 13 επίσημους αγώνες, ο Αργεντινός προπονητής της Σεβίλης, προέβη σε 77 αλλαγές στη βασική ομάδα, δηλαδή 6,4 κατά μέσο όρο με ρεκόρ τις 8 σε ένα ματς! Βλέπουμε εμείς το πρόγραμμα, το βλέπουν και το μελετούν οι προπονητές. Εμείς το σχολιάζουμε, περιμένοντας ή προβλέποντας διάφορες κινήσεις, εκείνοι εφαρμόζουν την πολιτική τους και στο τέλος πιστώνονται ή χρεώνονται το αποτέλεσμα.

Να δούμε τι θα περάσει από το μυαλό του Γιώργο Δώνη όταν παίξει το Σάββατο στην έδρα της ξεκούραστης ΑΕΚ Λάρνακας, διότι η ανηφόρα του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται την επόμενη Τετάρτη με τον Απόλλωνα Λεμεσού, περνάει από τον Εθνικό Αχνας πριν ταξιδέψει στο Ντόρτμουντ.

Το βαθμό που πήρε με τη γερμανική ομάδα μπορεί να τον πληρώσει στο πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα ευνοεί τη Μάντσεστερ Σίτι (ακόμα δυο εντός έδρας αγώνες με Μπέρνλι και Γουλβς), τιμωρεί κατά κάποιο τρόπο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και τη νεανική Λειψία. Μπορεί να υποδέχεται το Σάββατο τη Στουτγάρδη, όμως στη συνέχεια έχει 2 φορές Μπάγερν (Κύπελλο και Πρωτάθλημα), πριν ταξιδέψει στην έδρα της Πόρτο.

Πως να μην επικαλεστείς το «ροτέισον» με το πρόγραμμα που περιμένει τη Λειψία; Οι 5 αγώνες σε 16 ημέρες που περιμένουν τη Μπάγερν (Αμβούργο εκτός, δυο φορές Λειψία, Σέλτικ εκτός και Ντόρτμουντ ξανά εκτός) θα υποχρεώσουν τον νέο προπονητή Γιούπ Χάινκες να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. Ο Τοτό Μπερίσο ρίσκαρε και πλήρωσε με δυο ήττες. Αλλοι συνάδελφοι θα ακολουθήσουν, διότι 7 αγώνες σε 22-23 ημέρες συν τα ταξίδια, κουράζουν και τους καλύτερους επαγγελματίες της μπάλας.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5

ΠΑΡ.(20.00) 538 ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ – ΜΠΡΕΣΙΑ 2 (3,80)
ΣΑΒ.(17.00) 678 ΙΣΤΛΙ – ΓΚΕΪΤΣΕΝΤ 2 (3,00)
ΚΥΡ.(13.30) 859 ΚΙΕΒΟ – ΒΕΡΟΝΑ 2 (3,85)
ΚΥΡ.(18.00) 923 ΤΟΤΕΝΑΜ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2 (3,35)
ΚΥΡ.(18.00) 921 ΦΑΣΤΑΒ ΖΛΙΝ – ΜΠΛΑΝΤΑ ΜΠ. 2 (2,85)

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.