Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Κορονοϊός > Γώγος: Μεγαλύτερη προστασία η διπλή μάσκα

Γώγος: Μεγαλύτερη προστασία η διπλή μάσκα

Την αναβάθμιση των οδηγιών για τη χρήση μάσκας λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού –το οποίο έχει και μεγάλη μεταδοτικότητα- προανήγγειλε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι το πιο βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση της μάσκας και αναφέρθηκε ειδικά στις υφασμάτινες, τονίζοντας πως πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρας από το πλάι.

Ερωτηθείς για τη διπλή μάσκα, είπε πως η χρήση της συζητείται σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου οι πιθανότητες μετάδοσης είναι αυξημένες.

Η διπλή μάσκα χρησιμοποιείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε και απ’ έξω μια υφασμάτινη.
Ερωτηθείς εάν θα γίνει υποχρεωτική η χρήση της διπλής μάσκας, ο καθηγητής απάντησε πως πρώτα θα πρέπει να γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό.

Όπως είπε, σχετικές συζητήσεις γίνονται και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και ακόμη δεν έχουν αλλάξει ούτε σε αυτό το επίπεδο οι οδηγίες.

 

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.