Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Κορονοϊός > Πλαστά εμβόλια Pfizer σε Μεξικό και Πολωνία

Πλαστά εμβόλια Pfizer σε Μεξικό και Πολωνία

Στο Μεξικό, είχαν ψευδείς ετικέτες, ενώ η ουσία στην Πολωνία πιστεύεται ότι ήταν για αντιρυτιδική θεραπεία, δήλωσε ο Pfizer. Οι δόσεις κατασχέθηκαν από τις αρχές των δύο χωρών και επιβεβαιώθηκαν με δοκιμές ότι είναι ψεύτικες.

Περίπου 80 άτομα σε μια κλινική στο Μεξικό έλαβαν μια ψεύτικη έκδοση του φαρμάκου, η οποία φάνηκε να ήταν σωματικά αβλαβής αλλά δεν προσέφερε προστασία έναντι του κορονοϊού, σύμφωνα με τις δοκιμές.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μεξικού για το Covid-19, Hugo Lopez-Gatell, δήλωσε ότι τα πλαστά εμβόλια εντοπίστηκαν και αρκετοί ύοποπτοι συνελήφθησαν από την αστυνομία του διαδικύτου μετά την προσφορά τους στα κοινωνικά δίκτυα για μέχρι 2.500$.

Στην Πολωνία οι αρχές δήλωσαν ότι κανείς δεν είχε λάβει πλαστές δόσεις που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα ενός άνδρα.

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας τόνισε την Τετάρτη ότι ο κίνδυνος εμφάνισης πλαστών δόσεων στην επίσημη κυκλοφορία ήταν «σχεδόν ανύπαρκτος».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι τα ψεύτικα εμβόλια «ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια δημόσια υγεία», ενώ ζήτησε να ταυτοποιηθούν και να απομακρυνθούν από την κυκλοφορία.

Ο Λεβ Κούμπιακ, επικεφαλής παγκόσμιας ασφάλειας της Pfizer, δήλωσε ότι η παγκόσμια ζήτηση για το εμβόλιο και η έλλειψη προσφοράς οδήγησαν στην απάτη.

«Έχουμε πολύ περιορισμένη προσφορά, που όμως θα αυξηθεί καθώς και άλλες εταιρείες εισέρχονται στο χώρο των εμβολίων. Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια τέλεια ευκαιρία για εγκληματίες», είπε ο Κούμπιακ.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.