Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του κινεζικού πυραύλου

Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του κινεζικού πυραύλου

Τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν τα απομεινάρια του κινέζικου πυραύλου δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων, στον Ινδικό Ωκεανό.

Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της αναμονής για την πτώση του πυραύλου, βάρους 21 τόνων, είχαν τεθεί σε μερική επιφυλακή απο το Σάββατο και οι ελληνικές Αρχές.

 

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης.

Οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέσθηκαν το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, τοποθετούν το σημείο πρόσκρουσης στον ωκεανό, δυτικά του αρχιπελάγους των Μαλδίβων.

Τα συντρίμμια από τον πύραυλο «Μεγάλη Πορεία» (Long March) 5Β είχαν κάνει μερικούς να κοιτάζουν με ανησυχία προς τον ουρανό μετά την εκτόξευσή του, στις 29 Απριλίου, από το νησί Χαϊνάν της Κίνας, όμως το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα συντρίμμια κάηκαν στην ατμόσφαιρα.

 

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια.

 

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.