Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Κρήτη: Αγωνία για την εξαφάνιση 29χρονης τουρίστριας

Κρήτη: Αγωνία για την εξαφάνιση 29χρονης τουρίστριας

Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι έρευνες στα Χανιά για τον εντοπισμό της 29χρονη Γαλλίδας τουρίστριας που έχει να δώσει σημάδια ζωής από της 24 Ιουνίου, ενώ χθες (29.06.2021) δηλώθηκε και επισήμως από τους συγγενείς της η εξαφάνιση της, καθώς για πέντε περίπου ημέρες δεν είχαν κάποιο νέο παρά τις συνεχόμενες τηλεφωνικές κι όχι μόνο οχλήσεις τους.

Νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ελαφονησίου, στα Χανιά, στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και εθελοντές οι οποίο ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία από τα οποία μπορεί να πέρασε η 29χρονη τουρίστρια.

Το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η κοπέλα βρέθηκε στην περιοχή Κριός, από εκεί ακριβώς που είχε στείλει και την τελευταία φωτογραφία στο γκρουπ κοινωνικής δικτύωσης που είναι μέλος.

«Αγνοείται από τις 24 Ιουνίου, καθώς από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Χθες οι δικοί της από τη Γαλλία επικοινώνησαν με τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και δήλωσαν την εξαφάνιση της. Από ό,τι γνωρίζω είχε έρθει μόνη της για διακοπές στην Κρήτη κι είχε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε και στην περιοχή που ψάχνουμε», λέει στο newsit.gr, o προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Γιάννης Βερυκοκίδης.

Εκτός από τα πεζοπόρα τμήματα στις έρευνες συμμετέχουν κι εναέρια μέσα, όπως τρία drones, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα στο σημείο αναμένεται να φτάσει κι ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας είναι ότι είχε έρθει για περίπατο. Μάλιστα είχε αναρτήσει και μια φωτογραφία της σε γκρουπ περιπατητών. Είναι πολύ μεγάλες οι δυνάμεις που ερευνούν για τον εντοπισμό της, ενώ σε λίγο αναμένεται και ελικόπτερο της αστυνομίας που θα συμμετάσχει στις έρευνες», αναφέρει ο Γιάννης Βερυκοκίδης.

Έως τώρα οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και οι εθελοντές διασώστες έχουν “χτενίσει” μια μεγάλη έκταση, ενώ στο μικροσκόπιο τους μπήκε και η περιοχή του Κεδροδάσους, όπου υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ. «Έχει ερευνηθεί μέχρι στιγμής μια μεγάλη περιοχή από το Ελαφονήσι έως τα Κουντουρά της Παλαιοχώρας. Μιλάμε για μια απόσταση σχεδόν 14 χιλιομέτρων γκρεμούς και δασώδη μονοπάτια. Δεν έχουμε βρει τίποτα προς το παρόν», συμπληρώνει ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες με τα εναέρια μέσα να συμμετέχουν σε αυτές, έως ότου πέσει το φως της ημέρας.

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.