Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Freedom Pass: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

Freedom Pass: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Freedom Pass, την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, από την πρώτη δόση του εμβολίου.
Όπως δήλωσε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης, στα Παραπολιτικά Fm, «οι νέοι θα μπορούν να μπούν στο gov.gr για να κάνουν την αίτησή τους με τους κωδικούς taxisnet. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ».

«Από κει και πέρα ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δύο ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δοθεί η προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ από την πρώτη δόση του εμβολίου, ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε ότι «μερικές φορές παίζει ρόλο και η ταχύτητα όταν δίνεις ένα κίνητρο, ενώ παράλληλα έχουμε και εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση και θα κάνουν και τη δεύτερη».

 

Πηγή: newsbomb.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.