Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Κατηγορούμενος και για απόπειρες βιασμού

Κατηγορούμενος και για απόπειρες βιασμού

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα είναι ο 22χρονος φοιτητής που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες στη Νέα Σμύρνη.

Αντιμέτωπος με δύο κακουργηματικές πράξεις, αυτές της απόπειρας βιασμού, είναι πλέον ο 22χρονος φοιτητής ο οποίος είχε «συλληφθεί» τον περασμένο Μάιο από κάμερα ασφαλείας να ακολουθεί μία 25χρονης κοπέλα μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας της «αποκαλύπτοντας» τα γεννητικά του όργανα.

 

Ο νεαρός, ο οποίος εντοπίστηκε με τη συνδρομή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε τότε παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για πλημμεληματική προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, ωστόσο η δημοσιοποίηση του προσώπου του οδήγησε στην αναγνώρισή του και από άλλες γυναίκες οι οποίες είχαν καταγγείλει αντίστοιχα περιστατικά στη γύρω περιοχή.

 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αφού διενήργησε προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τρεις καταγγελίες, προχώρησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο απόπειρες βιασμού (κακούργημα) και μία πράξη προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος εμφανίζεται να αποπειράθηκε να βιάσει δύο γυναίκες το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η πρώτη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη του περασμένου Μαΐου.

 

Όπως έχει καταθέσει το θύμα, μία 22χρονη κοπέλα, ο κατηγορούμενος την πλησίασε στην είσοδο του σπιτιού της, ενώ αν και εκείνος εμφανίζεται όταν της επιτέθηκε να φορούσε μάσκα, η γυναίκα κατάφερε να του βγάλει τη μάσκα και να δει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Αντίστοιχα, η δεύτερη καταγγέλουσα κατέθεσε παρόμοια περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου.

 

Η ταυτοποίηση του δράστη ήλθε καθώς και οι δύο κοπέλες αμέσως μετά τα όσα τους συνέβησαν, προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, περιγράφοντας τόσο το δράστη όσο και τα όσα έπραξε. Η μετέπειτα καταγγελία της 25χρονης κοπέλας και το οπτικοακουστικό υλικό της κάμερας που έκανε το γύρο του Διαδικτύου, οδήγησε στο να εντοπιστεί ο μέχρι τότε άγνωστος δράστης.

 

Το πλημμέλημα

Αναφορικά με το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, το συμβάν κατήγγειλε μία 28χρονη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, και αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτέμβρη στη Νέα Σμύρνη, την ίδια μέρα και στον τόπο που ανέφερε και η 22χρονη καταγγέλλουσα.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο οπότε και συνελήφθη ο 22χρονος, είχε ασκηθεί σε βάρος του πλημμεληματική ποινική δίωξη για τέσσερις περιπτώσεις παρενόχλησης γυναικών.

 

Τι υποστηρίζει

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως έχει αρνηθεί όλα όσα του καταλογίζονται. Κατά πληροφορίες, στις έγγραφες εξηγήσεις του ενώπιον του εισαγγελέα, ανέφερε ότι δεν ήταν εκείνος που επιτέθηκε στις τρεις γυναίκες.

 

Μάλιστα, για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, φέρεται να κάνει αναφορά στην κατάθεση μίας άλλης γυναίκας η οποία επίσης δέχθηκε παρενόχληση από άνδρα στη Νέας Σμύρνη το επίμαχο διάστημα. Η κοπέλα είχε περιγράψει στις αρχές το δράστη της σε βάρος της επίθεσης, λέγοντας ότι ήταν ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, πιθανότατα αλλοδαπής προέλευσης με καστανόξανθα μαλλιά.

Πηγή: News24/7.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.