Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Κόσμος, Πολιτική, Τι λες τώρα! > Αφγανιστάν: Ανακοίνωσαν τη νέα κυβέρνηση οι Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Ανακοίνωσαν τη νέα κυβέρνηση οι Ταλιμπάν

Τη σύνθεση μεταβατικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το καθεστώς των ΤαλιμπάνΣτα ηνία της βρίσκεται ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ, εκ των ιδρυτών του ισλαμιστικού κινήματος, ενώ υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο αρχηγός του διαβόητου δικτύου Χακάνι, ο οποίος και περιλαμβάνεται στις λίστες καταζητούμενων του FBI.

Αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης αναλαμβάνει ο συνιδρυτής των Ταλιμπάν, Μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάτ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του κινήματος Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Ο Σαραχουντίν Χακάνι, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών, είναι επικεφαλής της εξτρεμιστικής στρατιωτικής ομάδας «Δίκτυο Χακάνι» που πρόσκειται στους Ταλιμπάν και ευθύνεται για ορισμένες από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στα 20 χρόνια του πολέμου που ακολούθησε την επιχείρηση των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με το ευρύτερο κίνημα των Ταλιμπάν, το δίκτυο Χακάνι έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Μουλάς Γιακούμπ. Υπουργός Εξωτερικών στη μεταβατική κυβέρνηση θα είναι ο Αμίρ Χαν Μουτάκι και αναπληρωτής του ο Μουλάς Αμπντούλ Σαλάμ Χαναφί.

Πηγή:Cnn.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.