Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι Αμερικανών

Στα χέρια της αστυνομίας ζευγάρι Αμερικανών

Στα χερια των αστυνομικών της ασφαλείας αεροδρομίου βρίσκονται ένα ζευγάρι Αμερικανών που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να κλέψουν και να περάσουν παράνομα εκτός Ελλάδας αρχαία αντικείμενα, τα οποία αφού εξέτασαν αρμόδιοι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι  εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πρόκειται για ζεύγος Αμερικανών γεννημένων στην Οκλαχόμα. Ο άνδρας είναι πάστορας – ιερέας σε εκκλησία των ΗΠΑ. Όπως και η σύζυγός του είναι γεννημένοι το 1957.

Είχαν ταξιδέψει για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τον 32χρονο γιο τους και επρόκειτο να αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τις διακοπές τους.

Αρχικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αεροδρομίου βρήκαν κάποια αντικείμενα στην αποσκευή του πάστορα (στο x-ray) και στη συνέχεια έδωσαν εντολή να βρεθεί και να ελεγχθεί η αποσκευή της συζύγου του, όπου επίσης βρέθηκαν κάποια αρχαία αντικείμενα. Ο πάστορας δήλωσε ότι διδάσκει ελληνική ιστορία και ισχυρίστηκε ότι ήθελε τις αρχαιότητες προκειμένου να τις επιδεικνύει στους μαθητές του.

Οι αρχαιότητες ελέγχθηκαν από αρμοδίους του υπουργείου Πολιτισμού και επιβεβαίωσαν ότι εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, ενώ ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε συγκεντρώσει τα αντικείμενα από την Ακρόπολη των Αθηνών, την Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, τους Δελφούς, το ναό του Απόλλωνα, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, τον λόφο του Αρείου Πάγου την Αθήνα και Βυζαντινούς Πύργους της Βέροιας.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.