Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Πλεύρης: Tα νούμερα είναι αμείλικτα

Πλεύρης: Tα νούμερα είναι αμείλικτα

Νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό και στους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας αναπτύσσοντας την τροπολογία που προβλέπει την παροχή δωρεάν δεδομένων στα εμβολιασμένα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών, έκανε λόγο για την πανδημία των ανεμβολίαστων και άφησε σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει.

«Τα νούμερα είναι αμείλικτα, μιλάμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων και όσοι έχουμε δημόσιο βήμα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», είπε και πρόσθεσε πως είναι όλοι υπεύθυνοι όταν αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ότι ο εμβολιασμός δεν είναι η λύση. “Κάποιοι που εδώ κλείνουν το μάτι στους ανεμβολίαστους να πάνε έξω από τις ΜΕΘ. Είναι υπεύθυνοι όσοι αφήνουν υπόνοιες ότι κάτι άλλο συμβαίνει και πως ο εμβολιασμός δεν αποτελεί λύση. Αν όλοι ήταν εμβολιασμένοι θα μιλούσαμε για διαχειρίσιμη κατάσταση, ούτε καν πανδημία. Οσοι έρχονται εδώ και μας μιλούν για δικαιώματα να αποδέχονται και το ρίσκο να έχουμε ποσοστά 90% ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ”, είπε.

Επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το 91% στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ 9 στους 10 άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, τι άλλο να δείξουμε για να εμβολιαστεί ο κόσμος;», διερωτήθηκε και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών πράξη αλτρουϊσμού που θωρακίζει τα παιδιά.

«Η κόρη μου γίνεται 12 ετών και σε δύο μήνες θα εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.