Διαστάσεις πανδημίας μοιάζει να παίρνει η στάση κάποιων γονέων αρνητών που φτάνουν στο σημείο, λόγω της διαφωνίας τους με τα προστασίας κατά του κορωνοϊού, να καταθέτουν μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που τηρούν τα όσα προβλέπονται για τα σχολεία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο «θωράκισης» για όσους απλά κάνουν την δουλειά τους.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα με την οποία εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί θα αποφεύγουν το αυτόφωρο, όταν διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόζουν το νόμο.
Πρακτικά θα τηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «σύρει» κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο διαδίκτυο διακινείται ακόμα και υπόδειγμα της μήνυσης για να διευκολύνει τους γονείς – αρνητές στο πώς θα την υποβάλλουν. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ1, το εν λόγω site έχουν επισκεφθεί περίπου 372.000 χρήστες.
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα όσοι θέλουν να «κατεβάσουν» το υπόδειγμα της μήνυσης, ενώ γίνεται και αναφορά σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που αναλαμβάνουν αυτές τις υποθέσεις.
Πηγή:Cnn.gr
