Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα!, Ψυχαγωγία > Θέατρο Τέχνης: Το πρόγραμμα

Θέατρο Τέχνης: Το πρόγραμμα

ο Θέατρο Τέχνης επιστρέφει δυναμικά στις σκηνές του μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο για την καλλιτεχνική περίοδο 2021- 2022 στο οποίο κυριαρχούν τα ελληνικά κείμενα.

Με ειδική στόχευση στις νεότερες ηλικίες το Υπόγειο θα παρουσιάσει τέσσερις παραστάσεις τόσο με κλασικά όσο και με σύγχρονα έργα, ενώ τη σκηνή της Φρυνίχου θα μονοπωλήσει το ελληνικό ρεπερτόριο το οποίο συμπληρώνεται από παραστάσεις με έντονο το στοιχείο της μουσικής.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει νέα ελληνικά έργα αλλά και κείμενα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα και μεγάλες προσωπικότητες με τις υπογραφές των Ηρώς Μπέζου, Λένας Κιτσοπούλου, Γιάννη Καλαβριανού, Γιώργου Μπλάνα, Γιώργου Βαλαή, Ιόλης Ανδρεάδη – ‘Αρη Ασπρούλη και Βασίλη Μαυρογεωργίου, αλλά και τρία κλασικά έργα των Σαίξπηρ, Ανούιγ και Ξενόπουλου.

Επίσης προγραμματίζονται μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα) που ξεκινούν από τον Δεκέμβριο του ’21 και θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης αλλά και στο ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και στα 80 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης (1942). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα συνδεθούν με το ρεπερτόριο, τους δημιουργούς και τις θεματικές της σεζόν. Αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά στην Παιδική Σκηνή, το Θέατρο Τέχνης προτείνει τη μουσική παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να παρουσιάζεται σε σχολεία και σε χώρους εκδηλώσεων. Η παράσταση αναμένεται να ενταχθεί στον προγραμματισμό του θεάτρου από τα Χριστούγεννα και μετά.

 

Τέλος, το Θέατρο Τέχνης θα παρουσιάσει με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ψηφιακό ρεπερτόριο για την σεζόν 2021-22, ανεβάζοντας τα έργα που διακρίθηκαν στον web και audio διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2021 με θέμα «Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά». Το ψηφιακό ρεπερτόριο θα συμπληρωθεί από δύο audio έργα, που θα αρχίσουν να διατίθενται σε podcasts από τον Νοέμβριο («Τα ρούχα του Αυτοκράτορα» για παιδιά, «Το Γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου» για εφήβους και ενήλικο κοινό) και την web παράσταση «Η δική της επανάσταση» (κείμενο-σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη) που δίνει φωνή στις θαρραλέες γυναίκες που έγραψαν και σκηνοθέτησαν θέατρο στα χρόνια της Επανάστασης.

Το πρόγραμμα

Φρυνίχου

 

* «Ο Ποπολάρος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου

Για πρώτη φορά, η θεατρική διασκευή του διηγήματος με ζωντανή μουσική.

Σκηνοθεσία – μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Πρεμιέρα 14 Οκτωβρίου

Παίζουν: Γιάννης Καράμπαμπας, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Παντελής Δεντάκης, Μαρία Παρασύρη, Νίκος Αλεξίου.

 

* «Στην οδό Φρυνίχου»

Μια μουσική παράσταση με το Θοδωρή Βουτσικάκη βασισμένη στην «Όμορφη Ζωή» των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη αλλά και σε αγαπημένες στιγμές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και του διεθνούς ρεπερτορίου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου.

Πρεμιέρα 15 Νοεμβρίου

 

* «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού

Ένα νέο έργο με αφορμή τη νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Πρεμιέρα 13 Δεκεμβρίου

Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Χριστίνα Μαξούρη, Μάνος Πετράκης, Γιώργο Σαββίδης.

 

* «Cry» της Λένας Κιτσοπούλου

Μετάκληση του άπαιχτου στην Ελλάδα έργου της Λ. Κιτσοπούλου, «Cry», σε παραγωγή του Théâtre Saint-Gervais και της Compagnie Bleu en Haut Bleu en Bas (Γενεύη).

Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου

Πρεμιέρα 5 Ιανουαρίου

Παίζουν: Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, ‘Αννα Λεμονάκη, Πωλίν Ουγκέ.

 

* «Παράξενη κοπέλα» του Γιώργου Μπλάνα

Ένα πρωτότυπο «ρεμπέτικο μιούζικαλ» με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και με έμπνευση τη ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου.

Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Μαριάννα Κάλμπαρη.

Πρεμιέρα 14 Ιανουαρίου.

Παίζουν: Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννος Περλέγκας κ.ά.

 

* «Δράκος» του Γιώργου Βαλαή

Μια μεταγραφή αποσπασμάτων και αναφορών από την ομώνυμη ταινία, το σύμπαν του βιβλίου «2666» του Roberto Bolaño και την έκρηξη του κινήματος #MeToo.

Δραματουργία-σκηνοθεσία: Γιώργος Βαλαής.

Πρεμιέρα 28 Φεβρουαρίου

Παίζουν: Γιώργος Βαλαής, Κατερίνα Ζησούδη, Μάγδα Καυκούλα, Θοδωρής Πεντίδης, κ.α.

 

* «Μοτέλ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Το πρώτο έργο πάνω στο θεματικό κύκλο «Η βία παντού», που θα απασχολήσει θεατρικούς συγγραφείς στους οποίους το Θέατρο Τέχνης ανέθεσε να δημιουργήσουν έργα για τη φετινή και την επόμενη σεζόν.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Πρεμιέρα 4 Μαρτίου

Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Ιωάννα Μαυρέα, Μαριάννα Κάλμπαρη, Χρήστος Σαπουντζής κ.ά.

 

Υπόγειο

 

* «Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου

Το πρώτο έργο της Ηρώς Μπέζου για τρία πρόσωπα.

Σκηνοθεσία: Ηρώ Μπέζου – Γιάννης Παπαδόπουλος

Πρεμιέρα 18 Οκτωβρίου

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Γιάννος Περλέγκας, Μιχάλης Τιτόπουλος.

 

* «Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Μια νέα προσέγγιση του σκοτεινού αριστουργήματος του Σαίξπηρ.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης

Πρεμιέρα 4 Νοεμβρίου

Παίζουν: Θάνος Τοκάκης, Εύη Σαουλίδου, Κώστας Κουτσολέλος, Κώστας Ξυκομηνός, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

 

* «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ

Μετά το επιτυχημένο «Ρίτερ, Ντένε, Βος», η σκηνοθέτις προσεγγίζει ένα από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ για την εξουσία.

Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα

Πρεμιέρα 4 Φεβρουαρίου

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Τσορτέκης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Δημήτρης Μάμιος.

 

* «Κόκκαλο» των Ιόλης Ανδρεάδη & Άρη Ασπρούλη

Mια ποιητική γκραν γκινιόλ τελετουργία βασισμένη στη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ.

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Πρεμιέρα 14 Φεβρουαρίου

 

Παιδική Σκηνή

 

* «Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα»

Μια νέα διασκευή – θεατρική προσαρμογή του γνωστού παραμυθιού «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν ‘Αντερσεν. Σκηνοθεσία, στίχοι, μουσική: Κωνσταντίνος Ευστρατίου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.