Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Καιρός, Τι λες τώρα! > Έκλεισαν Πειραιώς και Περιφερειακή Αιγάλεω

Έκλεισαν Πειραιώς και Περιφερειακή Αιγάλεω

Νέος γύρος ταλαιπωρίας για τους οδηγούς, καθώς από τη νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, έκλεισαν δυο βασικές οδικές αρτηρίες.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη ως την Χαμοστέρνας και στην περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων.

Οι σφοδρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσαν ήδη από την χθεσινή ημέρα σοβαρές ζημιές και πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο, με την Πυροσβεστική να δέχεται χιλιάδες κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Κατά περιόδους υπήρχαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και ποτάμια. Λεωφορείο εγκλωβίστηκε στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τους επιβάτες να κρατιούνται χέρι – χέρι για να απεγκλωβιστούν.

Όπως εξηγεί στο CNN Greece ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε εξέλιξη είναι δύο πολύ ισχυρά μέτωπα καταιγίδων. Το ένα αναπτύσσεται προς το ανατολικό Αιγαίο και δίνει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες, με τον μετεωρολόγο να προειδοποιεί πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες γιατί θα χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα φτάσει μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής και την βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

«Εκεί επικεντρώνεται η προσοχή μας του τουλάχιστον μέχρι αργά το μεσημέρι- απόγευμα», σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, επισημαίνοντας πως είναι πολύ πιθανό οι περιοχές αυτές να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Όσον αφορά το δεύτερο μέτωπο καταιγίδων, στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο και επηρεάζει τα νησιά του Πελάγους και τα δυτική ηπειρωτικά τμήματα. Το κύμα κακοκαιρίας αυτό φέρνει αστάθεια και στην Αττική, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, κυρίως προς το απόγευμα να δούμε και πάλι επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

 

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.