Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Νεκρός άνδρας σε ρέμα στις Σέρρες

Νεκρός άνδρας σε ρέμα στις Σέρρες

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στις Σέρρες όταν μαζί με τη γυναίκα του και τον αδερφό του προσπάθησαν να διασχίσουν ποτάμι στην Νιγρίτα το οποίο ήταν φουσκωμένο λόγω της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Ωστόσο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον άνδρα με αποτέλεσμα να εντοπιστεί νεκρός περίπου 4χλμ από το σημείο που βρισκόταν αρχικά.

Τον ανέσυραν 9 πυροσβέστες που επιχείρησαν στο σημείο, με 3 οχήματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμα, δεν έχει γίνει ταυτοποίησή του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό της συζύγου του που αγνοείται. Οι αρχές, επιχειρούν για τον εντοπισμό της γυναίκας σε ακτίνα πεντε χιλιομετρων από το σημείο που παρασύρθηκε.

Σημειώνεται ότι το πρόσωπο που ειδοποίησε το 112 ήταν το τρίτο άτομο που γλίτωσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού και αδερφός του θύματος.

Η σορός του άτυχου άνδρα, μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νιγρίτας Σερρών, ενώ την ίδια ώρα παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια του θανάτου του.

 

Σημειώνεται ότι η περιοχή είχε πληγεί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Διομήδης», με αποτέλεσμα το ύψος του νερού στο ποτάμι να είναι ασυνήθιστα υψηλό.

 

Να σημειωθεί ότι οι Σέρρες δέχθηκαν ισχυρό κύμα της κακοκαιρίας «Διομήδης»με ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Καρδίτσα: Έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη

Τα «φουσκωμένα ποτάμια» ήταν σύνηθες φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές όπου δέχθηκαν μεγάλο όγκο νερού, όπως στη Θεσσαλία σε Καρδίτσα όπου έσπασε το ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη αλλά και τα Τρίκαλα όπου υπερχείλισε ο ποταμός Ληθαίος.

Στην Καρδίτσα μάλιστα το βράδυ της Τρίτης, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοσκινάς και Ψαθοχώρα στον Δήμο Παλαμά, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα το πρωί η στάθμη του ποταμού Καλέντζη έχει υποχωρήσει. Παράλληλα, παραμένει κλειστός ο δρόμος Βλοχός-Αγ. Δημήτριος και θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες πότε θα ανοίξει.

Ο «Διομήδης» σάρωσε τη Σάμο: Ξεχείλισαν ποτάμια και ρέματα

Από τη μανία της φύσης όμως δοκιμάστηκε για ακόμη μια φορά το Ηραίον στη Σάμο, καθώς και το νησί έπεσε «θύμα» της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Ισχυροί άνεμοι έπνεαν καθ’όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ μεγάλος όγκος νερού από τα δύο ποτάμια της περιοχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια.

Φερτά υλικά από τα ποτάμια αλλά και τη θάλασσα προκάλεσαν ζημιές σε όλα τα καταστήματα του Ηραίον και των γύρω περιοχών.

Ο κρατικός μηχανισμός σε αρκετές περιοχές πραγματοποίησε ολονύχτιες επιχειρήσεις ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα από τις πλημμύρες που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.