Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Κόσμος, Ο Σημαδεμένος, Πόλεμος > Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις

Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν για συνομιλίες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Η Ουκρανία θέλει ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, περιλαμβανομένου και ενός ουδέτερου στάτους στο ΝΑΤΟ», φέρεται να δήλωσε εξάλλου πριν από λίγο στο Reuters, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλο Ποντόλιακ.

Το μήνυμα του Ζελένκσι μεταδόθηκε μέσω βίντεο στο Telegram.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως η Μόσχα θα είναι έτοιμη για συνομιλίες όταν σταματήσει να πολεμά ο ουκρανικός στρατός.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ακόμα ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

Ερωτηθείς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αν επιθυμία της Ρωσίας είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση μιας δημοκρατικής χώρας, ο Λαβρόφ υπονόησε ότι η χώρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική.

 

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ουκρανίας, ο πρόεδρος παραμένει στην χώρα, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν σκληρά το Κίεβο και κυβερνητικά κτήρια.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.