Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα, Κόσμος, Ο Σημαδεμένος, Πόλεμος > Ουκρανία: Φόβοι για 5 εκατομμύρια εκτοπισμένους

Ουκρανία: Φόβοι για 5 εκατομμύρια εκτοπισμένους

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι υπηρεσίες αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Ουκρανούς που θα γίνουν πρόσφυγες λόγω της ρωσικής εισβολής.

Όπως εκτιμάται, 5 εκατ. άνθρωποι θα φύγουν από τη χώρα καθώς έχουν αρχίσει να εξαντλούνται καύσιμα, χρήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί στην Ουκρανία αφού εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ πολλές χιλιάδες έχουν ήδη περάσει σε γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένων της Μολδαβίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε σε ενημέρωση στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Ακόμη προσπαθούμε να δούμε ποιες πολιτικές υποδομές έχουν πληγεί και σε ποιο μέρος της Ουκρανίας», είπε από την πλευρά του κατά την ίδια ενημέρωση ο Αφσχάν Καν, ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας της UNICEF.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβινά Σαμντασανί ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία έχει πληροφορίες για τουλάχιστον 25 νεκρούς αμάχους και 102 τραυματίες στην Ουκρανία «από τους βομβαρδισμούς».

 

Διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτός ο απολογισμός είναι πιθανόν κατά πολύ μεγαλύτερος στην πραγματικότητα.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.