Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα, Κόσμος > Ουκρανία: Διάγγελμα προς τους Γάλλους απευθύνει το βράδυ ο Μακρόν

Ουκρανία: Διάγγελμα προς τους Γάλλους απευθύνει το βράδυ ο Μακρόν

Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό θα απευθύνει το βράδυ της Τετάρτης στις 21.00 ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα μιλήσει στον λαό του για το ουκρανικό ζήτημα και τις επιπτώσεις στη χώρα του, όπως έκανε πρόσφατα, επισημαίνοντας τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν ήταν στις 24 Φεβρουαρίου. Τότε είχε δεσμευτεί πως θα ενημερώνει τακτικά τη γαλλική κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα διαρκέσει» και «πρέπει να προετοιμαστούμε», είχε δηλώσει στο προηγούμενο διάγγελμά του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «ένα σχέδιο ανθεκτικότητας» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής.

«Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη (…) Αν μου ζητάτε να μοιραστώ μαζί σας μια πεποίθηση αυτό το πρωί, είναι πως αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει» και «δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο», δήλωσε σε αξιωματούχους στον τομέα της γεωργίας εγκαινιάζοντας τη Διεθνή Αγροτική Έκθεση (Salon international de l’agriculture) στο Παρίσι.

Οι εμπορικοί περιορισμοί που απορρέουν από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία θα επηρεάσουν εξαγωγές γαλλικών προϊόντων όπως του κρασιού και των σιτηρών, είπε ο Μακρόν, ενώ μια περαιτέρω αύξηση των τιμών της ενέργειας θα πλήξει την κτηνοτροφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να επικρατήσει η λογική και να επιτευχθεί άμεσα η ειρήνη, ο πρώτος ζήτησε την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε τέσσερις όρους για τη «διευθέτηση» της κατάστασης.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι η διευθέτηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν ληφθούν υπόψιν και άνευ όρων τα νόμιμα αμυντικά συμφερόντα της Ρωσίας -συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, η επίλυση των καθηκόντων αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και η διασφάλιση του ουδέτερου καθεστώτος της» σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

 

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.