Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Υγεία > «Προσωπικός Βοηθός» από σήμερα για τους πολίτες με αναπηρία

«Προσωπικός Βοηθός» από σήμερα για τους πολίτες με αναπηρία

Ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου ο νέος θεσμός «Προσωπικός Βοηθός» για τους συμπολίτες μας με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 67%, όπως ανακοινώνει και μέσω ανάρτησής του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ενημερώνει ο πρωθυπουργός, ο νέος θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική για να εξαπλωθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Σε πρώτη φάση 1.000 άτομα από 16 έως 55 ετών «θα έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, που θα τους ενθαρρύνει στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους».

Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα κατατίθονται μέχρι τις 15 Μαΐου στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr/

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αποκτούν από σήμερα έναν αληθινό “Προσωπικό Βοηθό” στην καθημερινότητά τους. Ο νέος θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική ώστε να αξιολογηθεί και, σταδιακά, να απλωθεί σε όλη τη χώρα.

Νομοθετήθηκε πριν από λίγους μήνες και τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Έτσι, σε πρώτη φάση, 1.000 άτομα από 16 έως 55 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω, θα έχουν δίπλα τους έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, που θα τους ενθαρρύνει στην ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Καταθέτοντας μέχρι τις 15 Μαΐου τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr/. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα.

Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. Τους το οφείλαμε, το είπαμε, το κάνουμε!».

 

Πηγή: cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.