Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει επιθέσεις στο Γυμνάσιο

Μητέρα μαθήτριας καταγγέλλει επιθέσεις στο Γυμνάσιο

Νέες αποκαλύψεις για το Γυμνάσιο στον Κολωνό, όπου φοιτούσε ο 14χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας πως και άλλοι μαθητές ζουν σε περιβάλλον εκφοβισμού.

Η μητέρα μιας 14χρονης μαθήτριας μίλησε στην ΕΡΤ και κατήγγειλε πως ανήλικοι δράστες χτύπησανέβρισαν και βιντεοσκόπησαν παράνομα το παιδί της και στη συνέχεια το υλικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, με συνέπειες για τη εύθραυστη ψυχολογία του παιδιού.

«Το παιδί μετά τον ξυλοδαρμό είχε φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνει πολλές φορές στο σχολείο. Δεν μίλαγε σε κανέναν» δήλωσε η ίδια.

Συντετριμμένη από τη βία και τον εξευτελισμό που βίωσε η ανήλικη κόρης της, η μητέρα της μαθήτριας ανέφερε ότι «το βίντεο του ξυλοδαρμού το βρήκα στο Διαδίκτυο».

Έχοντας περάσει αρκετός καιρός και παρά τη μήνυση που έχουν ασκήσει και το εξώδικο που έχουν στείλει στο σχολείο και στο υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα στο σχολείο, πάνω από το οποίο πλανάται η βαριά σκιά της αυτοκτονίας του άτυχου Μάκη.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, την ώρα που σχόλαγε το παιδί από το σχολείο δέχθηκε απειλή με σουγιά από έναν συμμαθητή της.

«Έξω από το σχολείο επιτέθηκαν με σουγιά στην κόρη μου» είπε και πρόσθεσε ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» είναι επίσης δεκατετράχρονος.

«Κατήγγειλα το περιστατικό στον διευθυντή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι»

«Ευτυχώς που ήταν χειμώνας και φόραγε μπουφάν και φούτερ. Και πάλι της έκανε σημάδι» περιέγραψε η μητέρα που όπως δήλωσε μετά την επίθεση το παιδί λιποθύμησε από το φόβο του.

Η οικογένεια της μαθήτριας κινητοποιήθηκε αμέσως. Άσκησε μήνυση κατά των υπευθύνων τόσο για την επίθεση με σουγιά όσο και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού και της παράνομης βιντεοσκόπησης. Συνολικά δώδεκα μαθητές βρίσκονται υπόλογοι για τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι στην 14χρονη που συνεχίζει να φοιτά στο ίδιο σχολείο μαζί τους.

Απαντώντας για το αν βρήκε βοήθεια από τη διεύθυνση του Γυμνασίου στο αίτημά της, η μητέρα της ανήλικης είπε ότι ο διευθυντής της απάντησε αρνητικά λέγοντας «δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Όπως τόνισε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Φουφόπουλος «τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας είναι πολλά. Είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία».

Και όπως τόνισε «μιλάμε για καθημερινό και συστηματικό μπούλινγκ τόσο μέσα και έξω από το σχολείο».

Πηγή:Cnn.gr
Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.