Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα, Υγεία > Φωτιά Πεντέλη: Στο «Γεννηματά» τρία άτομα με εγκαύματα

Φωτιά Πεντέλη: Στο «Γεννηματά» τρία άτομα με εγκαύματα

Τρεις εγκαυματίες προσήλθαν την Τρίτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς» από τη φωτιά Πεντέλη σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην εφημερία της 19/7/2022, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

Ο ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στη Γέρακα, με εκτεταμένα ευρήματα εγκαταστάσεων εγκαταστάσεων επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

Ασθενής Α.Ν. γυναίκα, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλων εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευματική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού συστήματος. Ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε τη διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι μεταφέρθηκε από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

Ασθενής Β.Γ. άνδρας 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστική Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προστεθεί σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.