Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Οικονομία, Τι λες τώρα! > Άνοδος 0,7% στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο.

Άνοδος 0,7% στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο.

Με ρυθμό 0,7%, υπερτριπλάσιο των αρχικών εκτιμήσεων αναπτύχθηκε η οικονομία της Ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η ανάπτυξη ήρθε σε πείσμα των πιέσεων που ασκεί η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη του πληθωρισμού, ενώ είναι πολλαπλάσια των εκτιμήσεων των αναλυτών που προέβλεπαν διεύρυνση της οικονομίας κατά μόλις 0,2% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ανάπτυξη ανήλθε στο 0,6% ενώ σημειώνεται πως το πρώτο τρίμηνο του έτους η ανάπτυξη ήταν 0,5% στην Ευρωζώνη και 0,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντίστοιχα, ως προς τις επιμέρους χώρες για τις οποίες η Eurostat διαθέτει στοιχεία, η Σουηδία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (+1,4%) και ακολούθησε η Ισπανία (+1,1%) και η Ιταλία (+1,0%). Στον αντίποδα, αρνητική ανάπτυξη καταγράφηκε σε σε Λετονία (-1,4%), Λιθουανία (-0,4%) και Πορτογαλία (-0,2%).

Σημειώνεται πως η Eurostat δεν είχε στοιχεία για την Ελλάδα ενώ η επόμενη εκτίμηση για το β’ τρίμηνο θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.