Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Κιβωτός του κόσμου – Μαρτυρία: «Μας κλείδωναν στα δωμάτια »

Κιβωτός του κόσμου – Μαρτυρία: «Μας κλείδωναν στα δωμάτια »

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρία 20χρονης για τον πατέρα Αντώνιο – «Έδινε έγκριση για τιμωρίες και μας κλείδωναν στα δωμάτια»
Οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου» προκαλούν ανατριχίλα. Νέα μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενης στην «Κιβωτό» βάζει ξανά στο στόχαστρο τον πατέρα Αντώνιο και αναφέρεται σε «σκληρές τιμωρίες και βίαιη συμπεριφορά» σε πολλά παιδιά της «Κιβωτού».

Η κοπέλα, που μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, έμενε στην «Κιβωτό του Κόσμου» για έξι χρόνια. «Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν το επικρατέστερο σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική», όπως περιγράφει η ίδια.
«Λεκτική, όμως, όχι του τύπου μας βρίζανε και τέτοια απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε ξέρω εγώ κακή επιρροή και κάτι τέτοιο», διευκρινίζει.

Όπως εξηγεί η ίδια κάποια στιγμή πήρε τιμωρία επειδή κάλυψε ένα άλλο παιδί της δομής και «φυλακίστηκε» για όλο το καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο. «Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα.
Τέτοια είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του πατέρα Αντώνιου. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει…»

«Κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω συγγνώμη το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη; Και λέει, ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε. Λέω θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ σαν σκυλί; Πάρα πολλές φορές είχα σκεφτεί να δραπετεύσω, το είχα κάνει κιόλας.

Γενικά δεν είχα καμία ελευθερία, έπρεπε να είμαι συνέχεια δίπλα από τον παιδαγωγό, να μην έχω καμία επαφή με τα παιδιά, να είμαι απομονωμένη, όχι απαραίτητα να είμαι κλειδωμένη σε ένα δωμάτιο αλλά είχα πάντα ένα γεμάτο πρόγραμμα από δουλειές» τόνισε η 20χρονη.

«Είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι»
Ανέφερε επίσης ένα περιστατικό όπου ο πατέρας Αντώνιος χαστούκισε μια κοπέλα. «Δεν πιστεύω ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών είτε σεξουαλικά είτε σωματικά ή κάτι τέτοιο. Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός κάποια στιγμή πιο παλιά βέβαια. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι».

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.