Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 43 έφτασαν οι νεκροί

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 43 έφτασαν οι νεκροί

Στους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Όπως τόνισε η κ. Λεοντάρη έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση σε 43 σορούς, που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στην πλειοψηφία τους αφορούν νέα παιδιά με εκτιμώμενη ηλικία 20-30 ετών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ» αναφέρει στο ΕΡΤNEWS, η κ. Ρουμπίνη Λεοντάρη, Ιατροδικαστής – Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

«Έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα με το ειδικό τμήμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ήρθε από την Αθήνα και το οποίο χειρίζεται το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές με τη διενέργεια των εξετάσεων», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «το πρωτόκολλο αυτό λέει το εξής: Ότι έρχεται το συγκεκριμένο τμήμα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από κει και πέρα φωτογραφίζεται η κάθε σορός και το κάθε στοιχείο το οποίο μπορεί να έχει επάνω, ένα μενταγιόν, ένα ρολόι και μετά και μετά γίνεται η λήψη DNA από τη σορό και φυσικά από τους συγγενείς. Είναι πραγματικά χρονοβόρα διαδικασία».

«Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών, που ήρθαν. Δυστυχώς, η ταυτοποίηση θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου με τη μέθοδο DNA και θεωρώ κατά τα λεγόμενα της αστυνομίας ότι αύριο το μεσημέρι θα έχουν ταυτοποιηθεί αυτές οι 43 σοροί ώστε να μπορέσουν να αποδοθούν. Πρέπει βέβαια να πω, όπως πληροφορήθηκα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο και ανήκουμε, ότι θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία. Εδώ η Περιφέρεια έχει ενδιαφερθεί, έχει κλείσει ξενοδοχεία για τους οικείους και για όλον τον κόσμο που έχει έρθει. Υπάρχει ένας πολύ καλός συντονισμός, αλλά δεν παύει ο πόνος να είναι πολύ μεγάλος και να είναι σίγουρα από τους οικείους μη διαχειρίσιμος».

53 δείγματα dna

Τα πρώτα αποτελέσματα από τα 53 δείγματα DNA ανθρώπων που δεν έχουν βρει τα συγγενικά τους πρόσωπα μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη αναμένεται να να βγουν την Πέμπτη (02.03.2023).

Πρόκειται για 53 περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται οι άνθρωποι τους, τα παιδιά τους, οι γονείς τους, οι οποίοι ταξίδευαν με την συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα, και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Επίσης είναι πολλοί οι άνθρωποι οι οποίοι παραμένουν έξω από την πύλη του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Λάρισας έκανε γνωστό πως διαθέτει δωμάτια δωρεάν για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και περνούν δύσκολες ώρες.

Παράλληλα μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα Νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και δέχονται την φροντίδα και φαίνεται να πάνε καλά.

 

Υπάρχουν βαγόνια που δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΡΤ και μετά από συνομιλία διασώστη, Νίκο Ζηγούρη, με τον υπάρχουν ακόμη σημεία που θα πρέπει να ερευνηθούν καθώς υπάρχουν βαγόνια τα οποία δεν έχουν ερευνηθεί καθόλου και όπου ίσως να βρεθούν ενδεχομένως και άλλοι άνθρωποι. Οι χειριστές των δυο γερανοφόρων που εργαζόταν επί 18 συνεχόμενες ώρες σταμάτησαν για ξεκούραση, ενώ αυτή την στιγμή επιχειρεί το γερανοφόρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Πηγή: newsit.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.