Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Πόλεμος > Συνάντηση Μπλίνκεν Λαβρόφ για πρώτη φορά από την εισβολή

Συνάντηση Μπλίνκεν Λαβρόφ για πρώτη φορά από την εισβολή

Οι επικεφαλής της διπλωματίας Ρωσίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν για πρώτη φορά από κοντά και συνομίλησαν για λίγο μακριά από τις κάμερες, μετά την εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 που λαμβάνει χώρα στην Ινδία. Η διάσκεψη είναι μία από τις πλέον τεταμένες της ιστορίας καθώς η μεν Ρωσία κατηγορεί την Δύση πως ενισχύει έναν πόλεμο εναντίον της αποζητώντας την καταστροφή της και οι ΗΠΑ με τους συμμάχους της αντιτείνουν πως είναι η Ρωσία αυτή που έχει φέρει τον πλανήτη στην σημερινή κατάσταση με την αναίτια εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τόσο του Αμερικανού όσο και του Ρώσου ΥΠΕΞ οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά με τον Μπλίνκεν να ζητά από τον Ρώσο ομολόγό του την απελευθέρωση του Πωλ Γουίλαν αλλά και την επανέναρξη συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες για μία νέα συμφωνία για τα πυρηνικά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και πως τα επιτελεία των δύο χωρών έφτασαν σε αυτή μετά από «πυρετώδεις» τηλεφωνικές συνεννοήσεις με Ουάσιγκτον και Κρεμλίνο ενημερώνοντας τόσο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και τον Ρώσο ομόλογό του.

Υπογραμμίζεται πως το κλίμα ανάμεσα σε Μπλίνκεν και Λαβρόφ ήταν ανάλογο της έντασης που επικρατεί στην διάσκεψη των G20 και άνθρωποι από τα περιβάλλοντα και των δύο αναφέρουν πως είναι απίθανο να υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη από την ολιγόλεπτη συνάντηση.

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.