Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη σύγκρουση στα Τέμπη

Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη σύγκρουση στα Τέμπη

Διαδικασία αυτεπάγγελτης έρευνας ξεκίνησε την Τετάρτη (1/3) η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στα Τέμπη και κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, σε δελτίο τύπου που δημοσίευσε την Πέμπτη (2/3) ενημέρωσε ότι θα εξετάσει την ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας από τον ΟΣΕ και τη Σιδηροδρομική Επιχείρηση Ηellenic Train AΕ μέσω της διαδικασίας της αυτεπάγγελτης έρευνας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η ΡΑΣ έχει ζητήσει από την Τετάρτη (1/3) που ξεκίνησε ο έλεγχος, τόσο από τον ΟΣΕ όσο και τη Hellenic Train, όλα τα τεκμήρια και τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την έρευνα που διεξάγει.

Για το λόγο αυτό, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Ασφάλειας και Διαλειτουργικότητας της ΡΑΣ βρέθηκε χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες στον τόπο του σοβαρότατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η ΡΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, νέων ανθρώπων στην πλειοψηφία τους, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Ποιος είναι ο ρόλος της ΡΑΣ

Σημειώνεται ότι, η ΡΑΣ είναι ο φορέας εκείνος που εποπτεύει την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφαλείας (ΣΔΑ), τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Διαχειριστής Υποδομής (ΔΥ), δηλαδή ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και οι Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση η Hellenic Train Α.Ε.

Στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας καταγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται από τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις και τον ΟΣΕ, βάσει της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σιδηροδρόμους, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση όλων των κανόνων και απαιτήσεων ασφαλείας.

Τα Συστήματα αυτά αποτελούν τον οδηγό και το εργαλείο των προαναφερθέντων σιδηροδρομικών φορέων, μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.

Πηγή:Cnn.gr

 

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.