Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα, Τι λες τώρα! > Οι τιμές των τροφίμων «πέφτουν» για 11ο μήνα παγκοσμίως

Οι τιμές των τροφίμων «πέφτουν» για 11ο μήνα παγκοσμίως

Για 11ο διαδοχικό μήνα μειώθηκε το Φεβρουάριο ο παγκόσμιος δείκτης των Ηνωμένων Εθνών για τις τιμές των τροφίμων και είναι τώρα 19% χαμηλότερος από την τιμή ρεκόρ του Μαρτίου 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), που παρακολουθεί τις τιμές τροφίμων σε όλο τον κόσμο, ήταν κατά μέσο όρο στις 129,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, έναντι 130,6 τον Ιανουάριο.

Μάλιστα, πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του εν λόγω δείκτη από το Σεπτέμβριο 2021, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο FAO.

Πότε θα έρθει αποκλιμάκωση των τιμών στην Ελλάδα

Η ακρίβεια στα τρόφιμα στην Ελλάδα επιμένει παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ενώ στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι σημαντικές μειώσεις τιμών, που θα δώσουν δηλαδή μία ουσιαστική «ανάσα» στους καταναλωτές, δεν φαίνονται προς το παρόν άμεσα, παρότι συγκεκριμένα προϊόντα εμφανίζουν σταθεροποίηση.

 

Tον Ιανουάριο οι ανατιμήσεις στην κατηγορία των τροφίμων άγγιξαν το 15,4% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παραμένοντας σε διψήφιο ποσοστό για ακόμη έναν μήνα. Kαι τα στοιχεία της Eurostat ωστόσο δείχνουν για τον πρώτο μήνα του έτους ότι η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στην Ευρωζώνη προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,94%).

Πηγή:Cnn.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.