Είστε εδώ : Αρχική > Θέμα, Πολιτική > Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Οι πρώτες δηλώσεις της

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή – Οι πρώτες δηλώσεις της

Ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Qatargate.

Αποφυλακίστηκε πριν από λίγο η Εύα Καϊλή.

Η κ. Καϊλή θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» παρακολούθησης.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Qatargate που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Προς το σπίτι της στις Βρυξέλλες

Λίγο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος, οι πόρτες των φυλακών του Χάρεν άνοιξαν και ένα αμάξι με φιμέ τζάμια βγήκε και επιτάχυνε, ενώ τηλεοπτικές κάμερες και δημοσιογράφοι κατέγραφαν τη στιγμή.

Η Εύα Καϊλή επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που θα την μεταφέρει στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» έχει τεθεί και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά και ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντζέσκο Τζόρτζι.

Χαρούμενη στην κόρη της

Όταν έφτασε στο σπίτι της φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη. Μάλιστα οι Έλληνες ανταποκριτές σχολίαζαν ότι «ήταν η Εύα Καϊλή που γνωρίζουμε».

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι κα πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», είπε.

Πότε μπορεί να κυκλοφορεί εκτός σπιτιού

Η Εύα Καϊλή πήγε στο σπίτι που έμενε και πριν, πίσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο σπίτι στο οποίο ζούσε με τον σύντροφό και την κόρη της. Ωστόσο τώρα θα μένει μόνη της με το παιδί της, ενώ ο Φραντσέσκο Τζόρτζι θα μένει σε διαφορετικό σπίτι.

Θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στο γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Της έχει απαγορευτεί η έξοδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Δεν ομολόγησε ποτέ

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία στη δικογραφία, που αποδεικνύουν την αθωότητα της κ. Καϊλή και αφορούν κυρίως «τις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοικία της και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό της αποτύπωμα».

Μάλιστα για τον κ. Δημητρακόπουλος αυτό αποτελεί και «το πιο ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο» της μη ενοχής της.

Η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορουμένους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε εδώ και τέσσερις περίπου μήνες στις φυλακές του Χάρεν και σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο αυτό οφείλεται στο βελγικό δικονομικό σύστημα που, όπως τόνισε, βασίζεται στο «δίκαιο των ομολογιών».

«Βγήκε τελευταία γιατί δεν δέχθηκε συμβουλές και παραινέσεις διαφόρων να ομολογήσει ενοχή. Δεν δέχθηκε να υπογράψει γιατί είναι αθώα», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ δήλωσε εκ μέρους της πελάτισσάς του ότι είναι πλέον διατεθειμένη να βοηθήσει τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ, καθώς και τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα με όσα γνωρίζει, καθώς η έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

 

Πηγή: in.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.