Είστε εδώ : Αρχική > Γενικά, Θέμα > Τρεις νέες καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Τρεις νέες καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη

Για την ύπαρξη τριών νέων καταγγελιών εκτός της γνωστής της κας Ελένης Χρονοπούλου εναντίον του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έκανε λόγο η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό».

Οι τρεις νέες καταγγελίες σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εκπομπή έχουν γίνει από δυο γυναίκες και έναν άνδρα όλοι εργαζόμενοι στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Οι δυο έχουν να κάνουν με εργασιακό εκφοβισμό και η τρίτη η πιο σοβαρή έχει να κάνει με κακοποιητική συμπεριφορά.

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με μια ασκούμενη η οποία είχε κάνει καταγγελία ή αναφορά στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης της ΕΕ από γυναίκα εργαζόμενη για κακοποιητική συμπεριφορά και βία από τον κ. Γεωργούλη. Έγινε εσωτερικός έλεγχος και δεν βρέθηκαν ισχυρά στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άνδρα μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του κ. Γεωργούλη, διαπιστευμένο κοινοτικό υπάλληλο, ο οποίος έκανε αναφορά το 2019 για κακή συμπεριφορά, το λεγόμενο και εργασιακό mobbing, δεν βρέθηκε κάτι περισσότερο και μπήκε και αυτό στο αρχείο. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής από την πλευρά του ευρωβουλευτή ειπώθηκε ότι «εγώ είδα ότι οι δυο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν».

Η τρίτη περίπτωση που θεωρείται και η πιο σοβαρή είχε αποκαλυφθεί χθες από το Mega και το Live News. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά αφορά ασκούμενη από την Θεσσαλονίκη η οποία βρέθηκε μετακλητή στο γραφείο του κ. Γεωργούλη καθώς ήταν σε άλλο ευρωπαϊκό όργανο. Έκανε αρχικά καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά όχι στο πλαίσιο του εργασιακού χώρου αλλά είχαν βγει για ένα ποτό και ακολούθησε ξυλοδαρμός σύμφωνα με πληροφορίες και η αναφορά έφτασε στο γραφείο προσωπικού και η ιστορία αυτή δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

Η γυναίκα σύμφωνα με την εκπομπή, έχει προσεγγιστεί και πλέον εξετάζει αν θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Τώρα όμως μιλάει με δικηγόρο αλλά δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει γιατί εξαιτίας της διαρροής των προσωπικών δεδομένων της Ελένης Χρονοπούλου φοβάται μην συμβεί κάτι παρόμοιο και είναι σε στάση αναμονής.

 

Πηγή: newsit.gr

Στείλτο :

Τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο είναι κλειστά.